Νταριούς Μερτζουί: Ο γνωστός σκηνοθέτης δολοφονήθηκε από τον πρώην κηπουρό του
Ο Νταριούς Μερτζουί, πρωτοπόρος του ιρανικού κινηματογράφου, δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ηλικία 83 ετών στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του.

Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Ιρανού σκηνοθέτη Νταριούς Μερτζουί είχε εργαστεί ως κηπουρός τη βίλα του, αναφέρει η ιρανική Δικαιοσύνη.

Ο Ιρανός σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αρχές, τα δύο πρόσωπα δολοφονήθηκαν από τον πρώην κηπουρό του εξαιτίας οικονομικής διαφοράς.

Δικαστικός αξιωματούχος της επαρχίας Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, διευκρίνισε ότι ο σκηνοθέτης χρωστούσε 300 εκατομμύρια ριάλια (περί 600 ευρώ) στον πρώην υπάλληλό του. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «ο βασικός ύποπτος είχε εργασθεί ως κηπουρός στην βίλα του Νταριούς Μερτζουί και ήταν οργισμένος μαζί του για οικονομικούς λόγους».

 

Σημειώνεται πως συνολικά, τέσσερις άνθρωποι ενέχονται στις δολοφονίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις διείσδυσαν στην κατοικία του σκηνοθέτη και τον μαχαίρωσαν στον λαιμό την ώρα που έβλεπε τηλεόραση. Η σύζυγός του δολοφονήθηκε στο δωμάτιό της, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.

Ο Νταριούς Μερτζουί, πρωτοπόρος του ιρανικού κινηματογράφου, δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ηλικία 83 ετών στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του Βαχιντέχ Μοναμαντιφάρ, σεναριογράφο 54 ετών, στην κατοικία τους στο Καράτζ, κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;