Πέντε ταινίες που φωνάζουν cringe από το πρώτο λεπτό
Το Twilight και άλλες τέσσερις ταινίες που τερμάτισαν το cringερόμετρο. ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ.

Πόσες φορές έχεις κάνει τον κόπο να διοργανώσεις ένα movie night, το οποίο βγήκε πατάτα; Πόσες φορές είδες μια ταινία και η έκφρασή σου ήταν κάπως έτσι:

Είμαστε σίγουροι ότι αν κάτσεις και μετρήσεις τις ταινίες που σε cringαραν, τα Χρυσά Βατόμουρα δεν φτάνουν. Επειδή όμως σε «νιώθουμε» βρήκαμε τις ταινίες που «τερμάτισαν» το cringόμετρο και μας έκαναν να θέλουμε να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω. Ναι, ακόμη και αν τις είδαμε στο Netflix!

Ακολουθούν λοιπόν πέντε ταινίες που η λέξη cringe δεν είναι αρκετή για να τις περιγράψει, αλλά σίγουρα σου δίνει μία… αίσθηση για αυτές- όχι και τόσο καλή, αλλά σίγουρα αρκετή.

1. 365 days

Ξεκινάμε το «365 days/dni/ημέρες»- σε όποια γλώσσα βολεύει τον καθένα. Άλλωστε σε όποια γλώσσα και να παρακολουθήσεις αυτή την ταινία, η γλώσσα του cringe είναι παγκόσμια. Σε αυτό το «διαμάντι» του Netflix η Λάουρα προσπαθώντας να σώσει τη σχέση της ταξιδεύει στη Σικελία μαζί με μια φίλη της. To «girls just wanna have fun» όμως παίρνει άλλη τροπή, όταν την ερωτεύεται και την απαγάγει ο αρχηγός της τοπικής μαφίας. Ωστόσο ο τύπος είναι large, αφού μετά την απαγωγή της της χαρίζει και 365 ημέρες για να τον αγαπήσει. Τέλος πάντων το «365 ημέρες» και όλα του τα sequels είναι οι ταινίες που θα σε κάνουν να νιώσεις 365 ημέρες μετανιωμένος που τις είδες. Και αυτό το υπογράφουμε!

2. Twilight

Το αγαπημένο και viral teen drama που -ας το παραδεχτούμε- τώρα που μεγαλώσαμε καταλαβαίνουμε ότι μας cringάρει. Όταν η Ιζαμπέλα μετακομίζει από το ηλιόλουστο Φίνιξ σε μια μικρή πόλη στα βόρεια γνωρίζει τον Έντουαρντ. Ο Έντουαρντ έχει κάπως περίεργη θα λέγαμε συμπεριφορά, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ένα αιωνόβιο βαμπίρ στα κρυφά.

Το «ακούμε» γενικώς ότι είναι ένα guilty pleasure, αλλά λίγο τα εφέ, λίγο το βλέμμα της Κρίστεν Στιούαρτ που είτε φιλάει τον Έντουαρντ είτε τον τοίχο είναι το ίδιο, λίγο οι διάλογοι και το βραβείο cringe αξίζει σίγουρα. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.

3. The Room

Το «The Room» είναι από μόνο του μία αξία. Έγινε γνωστό για την παρακάτω σκηνή, αλλά η αλήθεια είναι πως οι ατάκες είναι τόσο cringe που καταλήγουν αστείες. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε η ταινία γνωστή. Εκτός κι αν ήξερες εσύ ότι ο (oh hi) Mark είναι ο καλύτερος φίλος του Johnny (του τύπου που λέει oh hi Mark) και πως η Lisa παράτησε τον Johnny για τον Mark. Αν το ήξερες βέβαια, τότε απλώς είσαι σκληροπυρηνικός φαν των cringοταινιών και θα έπρεπε να γράφεις εσύ αυτό το άρθρο.

4. The Invitation

Το «The Invitation» είναι μία ταινία που έπαιζε σε μερικά σινεμά της Ελλάδας την περσινή «Γιορτή του Σινεμά». Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι πλήρωσαν 2€ για να δουν το «The Invitation». Φήμες λένε ότι πήγαν το γκισέ και ζήτησαν 10€ πίσω- τα 2 του εισιτηρίου και τα υπόλοιπα για την ψυχική οδύνη από overdose cringe.

Η ταινία μας υποσχέθηκε ένα θρίλερ όπου η Ίβι μετά τον θάνατο της μητέρας της ανακάλυψε έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε και έτσι, μια μέρα γιολο αποφάσισε να πάει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να δώσει το παρών σε έναν πολυτελή γάμο στην αγγλική εξοχή. Εκείνη αρχικά σαγηνεύτηκε από τον γοητευτικό αριστοκράτη οικοδεσπότη, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος. Αυτός ο εφιάλτης όμως ήταν μεγαλύτερος για όποιον τον παρακολούθησε.

5. What If

Στο «What If…» προετοιμαστήκαμε όλοι οι θεατές για ένα χαλαρό love story ανάμεσα στον Ντάνιελ Ραντκλιφ και τη Ζόε Καζάν, που υποδύονταν αντίστοιχα τον Γουάλας και τη Τσάντρι. Αυτά τα δυο παιδιά μία που γνωρίστηκαν και μία που αποφάσισαν να γίνουν κολλητάρια.

Όταν το αγόρι της Τσάντρι όμως αποφάσισε μετακομίσει προσωρινά από το Τορόντο στο Εδιμβούργο (ένα τσιγάρο δρόμος), η σχέση των δυο «φίλων» άρχισε να γυρνάει ταμπλό επικίνδυνα. Το μόνο φυσικό για ταινία του είδους ήταν πως κανείς δεν τολμούσε να κάνει το επόμενο βήμα. Οι διάλογοι και οι δισταγμοί τους αποτυπώθηκαν με ένα απολύτως -ε θα το πούμε- CRINGE τρόπο, που πραγματικά μας έκανε να αναφωνήσουμε με ένα στόμα και μια ψυχή «ΑΣ ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;