Γαλλία: Νέες απειλές για βόμβα και εκκενώσεις αεροδρομίων
Οι αερομεταφορές διαταράχθηκαν σήμερα, για τρίτη συνεχή μέρα.

Δεκαοχτώ αεροδρόμια στη Γαλλία έγιναν «στόχος» νέων ψεύτικων απειλών για βόμβα σήμερα το πρωί, δέκα από τα οποία εκκενώθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές οι οποίες υπόσχονται ότι οι «επιτήδειοι» που βρίσκονται πίσω από αυτά τις απειλές θα τιμωρηθούν.

Από την Τετάρτη που άρχισε αυτό το κύμα απειλών, η λειτουργία των μεγάλων αεροδρομίων στη Γαλλία που εξυπηρετούν το Παρίσι, δηλαδή του Σαρλ ντε Γκολ και του Ορλί, δεν επηρεάστηκε.

«Βλέπουμε από την Τετάρτη μια αύξηση των συναγερμών για βόμβα, των ψεύτικων συναγερμών στα αεροδρόμιά μας. Οι φαρσέρ που επιδίδονται σε αυτό το παιχνίδι είναι στην πραγματικότητα πολύ ανόητοι και επικίνδυνοι. Όλοι αυτοί που σκέφτονται να κάνουν μια κακή φάρσα, να γνωρίζουν ότι αυτό είναι αδίκημα που τιμωρείται αυστηρότατα και βαρύτατα, ότι θα ταυτοποιηθούν και ο καθένας τους θα τιμωρηθεί. Κινδυνεύουν με δύο έως τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου, οι αερομεταφορές στη Γαλλία διαταράσσονται σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα.

Την Τετάρτη, 17 αεροδρόμια είχαν δεχθεί απειλές, εκ των οποίων 15 εκκενώθηκαν. Την Πέμπτη σε 25 αεροδρόμια σήμανε συναγερμός και μέτρα εκκένωσης ελήφθησαν σε 19 μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;