Άγ. Παντελεήμονας: Στο αυτόφωρο Σύρος που μπήκε με μαχαίρι σε εκκλησία
Ο κατηγορούμενος ήταν παράνομα στη χώρα και πρόσφατα είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο

Στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο 24χρονος Σύρος ο οποίος μπήκε εχθές στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, έχοντας στο σακίδιό του ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο άνδρας συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ που ειδοποιήθηκαν από το νεωκόρο του ναού.

«Ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω πήρε τα βιβλία, γονάτισε εκεί και διάβαζε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει Αλλαχού Ακμπάρ και αναγκάστηκα και πήρα το 100 τηλέφωνο», είπε ο νεωκόρος σε δηλώσεις του. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο 24χρονος «δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός».

Σύμφωνα με τις αρχές ο κατηγορούμενος ήταν παράνομα στη χώρα και πρόσφατα είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.

Άγιος Παντελεήμονας: Το υπ. Παιδείας καταδικάζει το περιστατικό

Δήλωση με αφορμή το περιστατικό και τη σύλληψη του άνδρα από τη Συρία στον ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής, τονίζοντας πως «η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμα φορά έπραξε το καθήκον της άμεσα και αποτελεσματικά».

«Ενα νέο, απολύτως καταδικαστέο, περιστατικό εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα», σημειώνει ο κ. Καλαντζής, προσθέτοντας πως η Ορθόδοξη Εκκλησία, «όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία σχετικά με τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, είναι σταθερά και με διαφορά το πρώτο θύμα επιθέσεων στην Ελλάδα».

Οπως αναφέρει, «είναι η μοναδική θρησκευτική κοινότητα που δέχθηκε επίθεση με στόχο την πρόκληση θυμάτων στις 27 Δεκεμβρίου 2018 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από αναρχικούς στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα) και στις 21 Απριλίου 2020 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από ακραίο θρησκόληπτο χριστιανό που δήλωσε «Πολέμαρχος του Θεού» στη Μονή Πετράκη όπου στεγάζεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος)».

«Η Ελληνική Πολιτεία ήταν, είναι και ασφαλώς θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και την ενεργή υποστήριξη των αξιών του αλληλοσεβασμού και του διαλόγου», επισημαίνεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;