Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ξανά σε συγκέντρωση για το κλίμα μετά τη σύλληψή της
Απτόητη μετά τη σύλληψή της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ προχθές κατηγορήθηκε για παραβίαση της δημόσιας τάξης μετά από τη διαμαρτυρία της Τρίτης.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε σε διαδηλώσεις για το κλίμα στο Λονδίνο για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, διαμαρτυρόμενη έξω από τα κεντρικά γραφεία της JP Morgan στο Canary Wharf.

Απτόητη μετά τη σύλληψή της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ προχθές κατηγορήθηκε για παραβίαση της δημόσιας τάξης μετά από τη διαμαρτυρία της Τρίτης.

«Αλλάξτε τη διατροφή σας, σώστε το κλίμα – φάτε τους πλούσιους», φώναζαν οι διαδηλωτές που κάθονταν έξω από το κτίριο της JP Morgan στην Bank Street. Οι διαδηλωτές μοίρασαν «δωρεάν χρήματα» σε περαστικούς εργάτες, χαρτονομίσματα των 10 λιρών που εκδόθηκαν από την «τράπεζα του κλιματικού χάους» τα οποία έγραφαν «υπόσχομαι να πληρώσω στον κομιστή το ποσό της απώλειας και της ζημιάς, εφόσον ζητηθεί».

Εκπρόσωπος του Fossil Free London, που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία, είπε στον Guardian πως «είμαστε εδώ στην είσοδο της JP Morgan επειδή είναι, τα τελευταία επτά χρόνια από την τελευταία συμφωνία του Παρισιού, ο χειρότερος “χρηματοδότης” ορυκτών καυσίμων. Έδωσαν 434 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων και αυτή είναι μια εταιρεία που βγάζει κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Γνωρίζουμε ότι το Λονδίνο είναι η κινητήρια δύναμη της χρηματοδότησης των εταιρειών ορυκτών καυσίμων και, όπως γνωρίζετε, διαμαρτυρηθήκαμε στο συνέδριο Oil & Money, Energy Intelligence Forum. Η JP Morgan εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο».

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική ασφάλεια του Canary Wharf κατεύθυναν τους υπαλλήλους της JP Morgan σε εναλλακτικές εισόδους ενώ η αστυνομία έφτασε περίπου στις 9 το πρωί στο σημείο.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά στάθηκε στις πόρτες του κτιρίου κουβεντιάζοντας με άλλους ακτιβιστές και συμμετείχε φωνάζοντας «τα κέρδη αυξάνονται και φτωχαίνουμε, η κλιματική κρίση είναι ταξικός πόλεμος».

Εκπρόσωπος της JP Morgan δήλωσε πως «παρέχουμε χρηματοδότηση σε όλο τον ενεργειακό τομέα: υποστηρίζοντας την ενεργειακή ασφάλεια, βοηθώντας τους πελάτες να επιταχύνουν τις μεταβάσεις τους σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα και αυξάνοντας τη χρηματοδότηση καθαρής ενέργειας με στόχο 1 τρις δολάρια για πράσινες πρωτοβουλίες έως το 2030».

Με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;