Νέο επεισόδιο βίας ανάμεσα σε ανήλικους - 16χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε προαύλιο σχολείου
Νέο επεισόδιο βίας ανηλίκων σε σχολείο - 16χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο συνομήλικούς του με κατσαβίδι.

Ακόμα ένα επεισόδιο επίθεσης εις βάρος ανηλίκων και, μάλιστα, με κατσαβίδι σημειώθηκε σε σχολείο στην Ελλάδα.

Το νέο επεισόδιο με την εμπλοκή ανάμεσα σε ανηλίκους καταγράφηκε στο προαύλιο του 12ου γενικού λυκείου στην οδό Σφηττιών στην Αθήνα, την Τρίτη (17/10). Ένας 16χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε δύο ανήλικους, 16 και 15 ετών, τραυματίζοντας τους ελαφρά στο πρόσωπο και στην ωμοπλάτη.

Ο 16χρονος δράστης συνελήφθη άμεσα, ενώ αστυνομικοί εντόπισαν και το κατσαβίδι με το οποίο έκανε την επίθεση στους δύο συνομήλικούς του.

Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, στο υπουργείο, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων τόσο στα σχολείο όσο και έξω από αυτά. Μέσα από τη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται το πλαίσιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό είναι να προλαμβάνει και να εξιχνιάζει τη συντριπτική πλειονότητα αυτών των υποθέσεων, οι οποίες μάλιστα παρουσιάζουν αντικειμενική δυσκολία λόγω της φύσης και της ηλικίας των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ήδη, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 1.353 συλλήψεις ανηλίκων, για 1.201 υποθέσεις, τον Σεπτέμβριο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας με σκοπό την ασφάλεια της νεολαίας.

Βία και παραβατικότητα ανηλίκων: Αντιμετώπιση σε τρεις άξονες

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη συμφωνήθηκαν τρεις άξονες που πρέπει να κινηθεί η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας στους ανήλικους:

  • καταγραφή, με επικαιροποιημένα στοιχεία, των σημείων στα οποία η βία των ανηλίκων εκδηλώνεται πιο έντονα.
  • εισήγηση για εντονότερη και πιο εμφανή αστυνόμευση -στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναπροσανατολισμού των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.- η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει προληπτικά και αποτρεπτικά.
  • εντατικοποίηση επαφών, αρχής γενομένης από αρχές Νοεμβρίου, με κατά περιοχές Αστυνομικά Τμήματα, με σαφή εστίαση και στόχευση στην Αττική, με στόχο την αποτύπωση του προβλήματος σε πραγματική διάσταση, με παράλληλη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρουσία ειδικών επιστημόνων.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
29'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
29'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
2'
15 - 23
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
2'
11 - 13
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;