Γαλλία: Εκκενώθηκαν τουλάχιστον δέκα αεροδρόμια έπειτα από απειλές για βόμβα
Ορισμένα από αυτά επαναλειτουργούν πλέον, μετά τους απαραίτητους ελέγχους.

Τουλάχιστον δέκα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας εκκενώθηκαν σήμερα έπειτα από «απειλές επιθέσεων». Ορισμένα από αυτά επαναλειτουργούν πλέον, μετά τους απαραίτητους ελέγχους.

Συγκεκριμένα, αρχικά εκκενώθηκαν έξι αεροδρόμια, στη Λιλ, τη Λιόν (Μπρον), τη Νάντη, τη Νίκαια, την Τουλούζη και το Μποβέ. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Στρασβούργου είπε στη συνέχεια ότι εκκενώνεται και αυτό.

Νωρίς το απόγευμα, τέσσερα αεροδρόμια παρέμεναν ακόμη εκτός λειτουργίας, αυτά της Τουλούζης, του Μποβέ, του Μπορντό και του Πο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.

Σε άλλα αεροδρόμια, όπως αυτά της Λιόν-Μπρον, της Νίκαιας και της Λιλ ξανάρχισαν σταδιακά τα δρομολόγια. Το γραφείο Τύπου του αεροδρομίου της Νίκαιας υποβάθμισε το γεγονός, αναφέροντας ότι σήμανε συναγερμός «λόγω ενός ύποπτου δέματος, κάτι το συνηθισμένο» και πλέον «όλα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό».

Οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας έχουν πολλαπλασιαστεί μετά τη δολοφονία ενός καθηγητή από έναν νεαρό ισλαμιστή. Η Γαλλία βρίσκεται από τότε σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού.

Υπενθυμίζεται ότι και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώθηκε το μεσημέρι, έπειτα από άλλη μια απειλή για βόμβα, την τρίτη μέσα σε πέντε ημέρες.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;