Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η πρόληψη περνά από το σπίτι»
Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της στο Mega.

Το πρωί της Τετάρτης (18/10) η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου παραχώρησε μία συνέντευξη στο MEGA και αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης, με την ίδια να αναφέρει πως το υπουργείο Παιδείας μέσω δράσεων και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. προχωρά στην καταπολέμηση του φαινομένου.

«Η πρόληψη περνά από το σπίτι και το σχολείο είναι ο βασικός μηχανισμός άμβλυνσης τέτοιων προβλημάτων. Μακάρι να ήταν μόνο στο σχολείο, δυστυχώς είναι παντού. Είναι όταν βγαίνουν τα παιδιά βόλτα, είναι στο σπίτι τους», είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε τη σημασία των κοινωνικών λειτουργών, των οποίων η παρουσία έχει διπλασιαστεί στα σχολεία.

Έπειτα, στο πλατό έγινε αναφορά στο Kifissia Watch, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία γονέων, οι οποίοι επιτηρούν κεντρικά σημεία που συχνάζουν ανήλικοι και όταν παρατηρούν περιστατικά παραβατικότητας καλούν την αστυνομία.

Η πρωτοβουλία «Kifissia Watch» ξεκίνησε τον Μάιο, με αφορμή ένα περιστατικό με απειλή μαχαιριού.

«Είναι μία πρωτοβουλία πολιτών που μαζευόμαστε σε συγκεκριμένα μέρες και ώρες, χωριζόμαστε σε ομάδες και επιτηρούμε», είπε ο ιδρυτής της ομάδας Κύρος Ασφής, με τη Δόμνα Μιχαηλίδου να συμπλρώνει πως «χρειαζόμαστε τους γονείς συμμάχους σε αυτό».

«Είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε πανευρωπαϊκά μετά τον Covid, μας έχει τσακίσει», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;