Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία εκεχειρία στη νότια Γάζα»
«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια, για να φύγουν ξένοι πολίτες»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διαψεύδει ότι συμφωνήθηκε μεταξύ Ισραήλ, Αιγύπτου και ΗΠΑ μια εκεχειρία στη νότια Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Λίγο νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πληροφορίες ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, προκειμένου να ανοίξει για λίγο σήμερα το πέρασμα της Ράφα, προκειμένου να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας και κάποιοι Παλαιστίνιοι με διπλή υπηκοότητα να μπορέσουν να φύγουν για την Αίγυπτο.

Όμως, από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου διαψεύδουν αυτή την πληροφορία. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια, για να φύγουν ξένοι πολίτες», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Στη Ράφα, που είναι στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Σινά, βρίσκεται το μοναδικό χερσαίο πέρασμα από τον θύλακα προς περιοχή που δεν ελέγχει το Ισραήλ.

Σύμφωνα εικόνες που μετέδωσε το Reuters, φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονταν σήμερα το πρωί στην πόλη Αλ Αρίς στο Σινά, περιμένοντας να πάρουν άδεια για το ταξίδι προς τη Ράφα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν συγκεντρώσει διάφορες χώρες και οργανώσεις για τη Λωρίδα της Γάζας έχει συγκεντρωθεί στην Αλ Αρίς, περιμένοντας να υπάρξει μια συμφωνία προκειμένου να περάσουν στον θύλακα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;