Girl Math: Το trend του TikTok που έγινε viral και εξηγεί τη «μαθηματική λογική» των νέων γυναικών
Τα «girl math» επαναπλαισιώνουν την αφήγηση και αφαιρούν την ενοχή που μπορεί να συνοδεύει μία αγορά. Τα «μαθηματικά για κορίτσια» δεν απευθύνονται συγκεκριμένα στο γυναικείο φύλο — αν σου αρέσουν, είναι για σένα!

Αν έχετε κάνει scroll στο TikTok τις τελευταίες εβδομάδες, τότε πιθανότατα γνωρίζετε για το «girl dinner», γνωστό και ως το trend, όπου οι γυναίκες μοιράζονται τα πρόχειρα γεύματα που φτιάχνουν λόγω των εξαντλητικών ρυθμών της καθημερινότητας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αποκαλύπτει πολλά από τα συναισθήματα και τις σκέψεις των νέων κοριτσιών.

 

@avocadaleDie hard snacker♬ original sound – hanana

Η τάση ενέπνευσε επίσης και ένα αντίστοιχο trend που ονομάζεται «boy dinner».

Ένα νέο trend κατέφθασε όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα, το οποίο αφορά τα μαθηματικά και τις οικονομικές ανησυχίες των νέων γυναικών.

Η Samantha Jane, μια 28χρονη προγραμματίστρια ακινήτων και δημιουργός περιεχομένου, έγινε πρόσφατα viral επειδή μοιράστηκε το trend «girl math».

«Ξέρω ότι έχουμε μιλήσει πολύ για το girl dinner», λέει η Samantha στο βίντεο, «αλλά πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στo girl math».

Στη συνέχεια ξεκινάει να δίνει μερικά παραδείγματα «μαθηματικών για κορίτσια», όπως, «οτιδήποτε κοστίζει κάτω από $5 είναι σαν να είναι σχεδόν δωρεάν».

«Εάν επιστρέψω κάτι στο Zara για 50 $ [και] αγοράσω κάτι άλλο για 100 $, θα μου κοστίσει μόνο 50 $.»

«Μαθηματικά κοριτσιών», καταλήγει.

 

@samjamessssss just girl things #girldinner #girlmath ♬ original sound – samjamess


Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το βίντεο της Samantha έχει πάνω από τρία εκατομμύρια views, υπάρχουν πολλά girl math εκεί έξω! Και πολλά από εκείνα έκαναν τα δικά του σχόλια, όσον αφορά τους μαθηματικούς υπολογισμούς!

Πηγή TikTok/ samjamessssss

 

Πηγή TikTok/ samjamessssss

Η Samantha ανέφερε στο BuzzFeed ότι σκέφτηκε την έννοια των girl math ενώ ήταν έξω για μεσημεριανό γεύμα με τις συναδέλφους της. «Μιλούσαμε για το πόσο αστείο είναι το δείπνο για κορίτσια και τι φάγαμε η καθεμία το προηγούμενο βράδυ. Τα Starbucks είναι μια (σχεδόν) καθημερινή τελετουργία για εμάς, [και] εκείνη την ημέρα υπήρχε μια προσφορά 25% έκπτωση, το σύνολό μου έφτασε στο 4,90$ και γελούσα που οτιδήποτε κάτω από 5$ φαίνεται σαν να μην μετράει ως δαπάνη, και αστειεύτηκα λέγοντας: “μαθηματικά των κοριτσιών!”».

Η ίδια διευκρίνισε: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν είμαι πραγματικά αυτή που επινόησε τον όρο – δεν έχω δει να γίνεται λόγος, αλλά σίγουρα έχει απήχηση σε πολλές από εμάς! Στην πραγματικότητα ανακάλυψα ότι υπήρχε στο Urban Dictionary του 2010».

Τα κορίτσια δεν έχασαν χρόνο, ενστερνίστηκαν την τάση και μοιράστηκαν ακόμα περισσότερα παραδείγματα από την πραγματική ζωή των μαθηματικών κοριτσιών, όπως η ιδέα ότι αν φορτώσετε την κάρτα σας Starbucks και στη συνέχεια αγοράσετε ένα ποτό αργότερα, αυτό το ποτό είναι δωρεάν.

Ή, εάν αγοράσετε μια τσάντα 400 $ αλλά χρησιμοποιείτε την τσάντα σας κάθε μέρα, στην πραγματικότητα κοστίζει μόνο περίπου 1 $ την ημέρα.

 

@mamamiaoutloud Do you need to justify a ridiculous purchase? Simply employ the genius of girl math. Clare teaches us (and Luca) how. 💸 #girlmath #smartshopping #costperwear #costperuse #shopping #girllogic #smartpeople #funnymoments #explainer ♬ original sound – Mamamia Out Loud Podcast

Και αν πιστεύετε ότι τα girl math έχουν να κάνουν με επιπόλαιες οικονομικές επιλογές, ξανασκεφτείτε το! Η Samantha είπε στο BuzzFeed ότι «τα μαθηματικά για κορίτσια είναι μία διασκεδαστική λογική. Δεν έχουν να κάνουν με καλές ή κακές οικονομικές αποφάσεις. Είναι προορισμένα για να φέρνουν ανακούφιση. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο φόρεμα το οποίο σας αρέσει πολύ — κάντε το! Μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα πράγματα όπως θέλουμε στο μυαλό μας — μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας κανόνες. Τα μαθηματικά κοριτσιών επαναπλαισιώνουν την αφήγηση και αφαιρούν την ενοχή που μπορεί να συνοδεύει μία αγορά. Τα μαθηματικά για κορίτσια επίσης δεν απευθύνονται συγκεκριμένα στο γυναικείο φύλο — αν σου αρέσουν, είναι για σένα!».

Η Samantha δηλώνει συγκλονισμένη από τη θετική ανταπόκριση στο trend girl math. «Είχε πραγματικά απήχηση σε πάρα πολλά κορίτσια. Νομίζω ότι μπορεί να είναι στο DNA μας ή κάτι τέτοιο. Ήμουν τόσο έκπληκτη όταν είδα όλες εκείνες τις κοπέλες να δίνουν τα παράδειγμά τους».

Ποια είναι όμως η αγαπημένη της εκδοχή του girl math; «Πιθανώς όταν επιστρέφετε κάτι και αγοράζετε κάτι καινούργιο, αισθάνεστε ότι έχετε μειωμένη τιμή. Το κόστος του προηγούμενου προϊόντος είχε ήδη υπολογιστεί, οπότε τελικά η επιστροφή χρημάτων είναι νέα χρήματα — ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ».

Mε πληροφορίες από BuzzFeed

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;