ΥΠΕΞ: Σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Λίβανο
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στη σκιά της πολεμικής ανάφλεξης που μαίνεται στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες ημέρες.

«Συνιστούμε στους Ελληνες πολίτες την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων επισκέψεων, στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται στη σκιά της πολεμικής ανάφλεξης που μαίνεται στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. που προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Λίβανο, επικαλούμενο τον κίνδυνο επιθέσεων και ενδεχόμενη νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. «Το Ισραήλ παραμένει ο διακηρυγμένος στόχος ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφέρει στον ιστότοπό του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ισραήλ: Σε νοσοκομείο η Γαλλία ΥΠΕΞ

Στο μεταξύ η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Κατρίν Κολονά επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με τον Ισραηλινό ομόλογό της, τον Έλι Κόεν, το νοσοκομείο της Ασκελόν, που απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συναντήθηκε με θύματα της πολύνεκρης επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. «Ήθελα να έρθω στο νοσοκομείο (…) επειδή είναι ένας τρόπος για να δείξω την αλληλεγγύη της Γαλλίας στο Ισραήλ, το οποίο βίωσε μια τερατώδη τρομοκρατική επίθεση και ένας τρόπος για να πούμε ότι η Γαλλία συμμερίζεται την οδύνη του ισραηλινού λαού επειδή γνωρίζει και η ίδια το τίμημα της τρομοκρατίας», είπε η Κολονά, υπενθυμίζοντας ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 Γάλλοι πολίτες.

Η υπουργός μίλησε επίσης για τις «σπαρακτικές αφηγήσεις» των οικογενειών, μέλη των οποίων νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. «Φροντίστε τα παιδιά, είναι και ένας τρόπος να στραφούμε προς το μέλλον», είπε. «Θα πρέπει να φροντίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στον κόσμο», είπε από την πλευρά του ο Κόεν. Η Κολονά θα επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ και το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Κάιρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;