Μητσοτάκης: Τα τρία νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει για τα μέτρα κατά της ακρίβειας μέσα από νέα βίντεο στο TikTok.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επανήλθε μετά από ένα χρονικό διάστημα απουσία στο TikTok. Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ μεγάλο πρόβλημα» και ανέφερε μερικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση για το πρόβλημα αυτό.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο νέο βίντεό του στο TikTok ο πρωθυπουργός:

«Δεν κάνω αυτό το βίντεο για να σας πω ότι έχουμε όλες τις λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τρία νέα μέτρα που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν»

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει:

«Με τροπολογία του υπουργείου ανάπτυξης που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ είναι υποχρεωμένα να μας κοινοποιούν τις αυξήσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές τους. Κάνει ο προμηθευτής αύξηση, τη βλέπουμε τώρα στο σούπερ μάρκετ; Πρέπει να τη γνωρίζουμε. Έτσι στους ελέγχους που κάνουμε θα δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που αυξάνουν τις τιμές τους.

Όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ πρέπει να ανεβάζουν στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής καθημερινά τις τιμές για τα φρούτα και τα λαχανικά. Eίναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο βοηθά τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν τελικά τις χαμηλότερες.

Η ταμπέλα με το νούμερο 5. Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και θα βλέπετε μια ένδειξη που θα λέει – 5%. Αυτό σημαίνει ότι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο.

Ξέρω ότι η ακρίβεια ειδικά στα τρόφιμα είναι επίμονη. Όμως η κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο»

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Abcabc ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ
Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
79'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
78'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
7'
54 - 82
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
1'
55 - 51
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;