Η Χαμάς πυροβολούσε όσους κρύβονταν στις υπαίθριες τουαλέτες του φεστιβάλ Supernova
Εως και 4.000 άτομα υπολογίζεται πως συμμετείχαν στη γιορτή με τους περισσότερους να είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Νέο οπτικοακουστικό υλικό δείχνει τους μαχητές της Χαμάς να ανοίγουν πυρ εναντίον ανθρώπων που κρύβονταν σε φορητές τουαλέτες στο υπαίθριο φεστιβάλ κοντά στο Rεχιμ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το βίντεο που προέρχεται από την κάμερα GoPro ενός Παλαιστίνιου της Χαμάς δείχνει να ανοίγει πυρ στις κλειστές πόρτες των υπαίθριων τουαλετών. Αλλες εικόνες που δημοσίευσε η ομάδα South First Responders δείχνουν μεγάλη ποσότητα αίματος σε μία από τις τουαλέτες.

Εως και 4.000 άτομα υπολογίζεται πως συμμετείχαν στη γιορτή με τους περισσότερους να είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών. Οι νέοι είχαν συγκεντρωθεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο νότιο Ισραήλ για το φεστιβάλ που υποσχόταν χορό, μουσική και ποτά σε «μυστική τοποθεσία».

Οσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο, ενημερώθηκαν «την τελευταία στιγμή» για τον χώρο της εκδήλωσης, μια ανοικτή περιοχή βόρεια του κιμπούτς Ρεχίμ, περίπου 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γάζας. Οι διοργανωτές του πάρτι προσκαλούσαν τους πάντες σε ένα «ταξίδι ενότητας και αγάπης».

Το φεστιβάλ μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη και για κάποιους ο εφιάλτης συνεχίζεται. Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι έχει πάρει αρκετούς ομήρους και οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι περίπου 100 συμπολίτες τους κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Ολες οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι ο χώρος του φεστιβάλ ήταν πρακτικά περικυκλωμένος και όλοι οι δρόμοι είχαν αποκλειστεί. Επισκέπτες του φεστιβάλ έτρεχαν προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά πολλοί εξ αυτών δεν κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από την εμβέλεια των όπλων.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;