ΝΥΤ: Το Ιράν δεν γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ
Το αμερικανικό μέσο κάνει λόγο για Ιρανούς αξιωματούχους-κλειδιά, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο να γίνει επίθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συλλέξει πλήθος πληροφοριών που δείχνουν ότι κορυφαίοι Ιρανοί αξιωματούχοι αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο. Οι πληροφορίες αυτές που δημοσιεύονται από τους New York Times έρχονται εν μέσω ερωτημάτων τα τελευταία 24ωρα για το αν τελικά το Ιράν διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στον σχεδιασμό της επίθεσης.

Το αμερικανικό μέσο κάνει λόγο για Ιρανούς αξιωματούχους-κλειδιά, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο να γίνει επίθεση. Μέχρι σήμερα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ δεν έχουν βρει αποδείξεις ότι η Τεχεράνη βοήθησε άμεσα στον σχεδιασμό της επίθεσης, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχος αλλά και ακόμη έναν από χώρα της Μέσης Ανατολής.

Το Ιράν προμηθεύει εδώ και χρόνια με μεγάλο αριθμό όπλων τη Χαμάς. Αν και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι η πρακτική αυτή, καθιστά την Τεχεράνη σε μεγάλο βαθμό συνένοχη στην επίθεση, σημειώνουν ότι η παροχή οπλισμού είναι διαφορετικού επιπέδου κλιμάκωση σε σύγκριση με την άμεση ανάμειξη στην επίθεση.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είπε σε μέλη του Κογκρέσου την Τρίτη ότι δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ του Ιράν και της επίθεσης της Χαμάς. Ο αξιωματούχος παρείχε λίγες λεπτομέρειες, αλλά είπε στους βουλευτές ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες που αντικρούουν τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν βοήθησε στο σχεδιασμό της επίθεσης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;