France Gall: Η Google τιμάει με το σημερινό doodle την κορυφαία τραγουδίστρια της Yé-yé
Η Google με το σημερινό της doodle γιορτάζει τα 76 χρόνια από τη γέννηση της τραγουδίστριας της Yé-yé, France Gall.

Το Google Doodle τιμά σήμερα τα 76α γενέθλια της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας  της Yé-yé, France Gall.

Το doodle δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνιδα Mathilde Loubes και περιλαμβάνει το τραγούδι «Il Jouait Du Piano Debout».

Η France Gall γεννήθηκε με το όνομα Isabelle σαν σήμερα, 9 Οκτωβρίου, το 1947 στο Παρίσι. Η ίδια μεγάλωσε σε μια οικογένεια που ασχολήθηκε έντονα με τη μουσική.

Το μουσικό ταξίδι της ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Έπαιζε κιθάρα και πιάνο κατά τη διάρκεια της εφηβείας της και σε ηλικία μόλις 15 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με έναν μουσικό εκδοτικό οίκο υπό την καθοδήγηση του πατέρα της. Το πρώτο της single, “Ne Sois Pas Si Bête” (Μην είσαι τόσο ανόητη), κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο France Gall και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο στα 16α γενέθλιά της.

Η France Gall εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1965 και κέρδισε το πρώτο βραβείο με τη ζωντανή ερμηνεία της στο “Poupée De Cire, Poupée De Son” (Κέρινη κούκλα, ηχητική κούκλα), το οποίο θεωρείται το πρώτο ποπ τραγούδι που κέρδισε το διαγωνισμό. Αυτό αποτέλεσε σημαντικό σημείο στην καριέρα της, καθιερώνοντάς την ως ηγετική μορφή του κινήματος Yé-yé. Μάλιστα, την επόμενη χρονιά ψηφίστηκε ως η νούμερο ένα γυναίκα ποπ σταρ της Γαλλίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝑭𝒓𝒂𝒏𝒄𝒆 𝑮𝒂𝒍𝒍 (@france.isabelle.gall)

Η Gall συνεργάστηκε με διάφορους συνθέτες και στιχουργούς όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως με τον Michel Berger, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1976. Μερικές από τις πιο διάσημες συνεργασίες τους είναι τα “Évidemment” (Προφανώς), “La Déclaration D’amour” (Διακήρυξη της αγάπης) και “Mon Fils Rira du Rock ‘n’ Roll” (Ο γιος μου θα γελάσει με το Rock’N’Roll). Το 1979 εμφανίστηκε ζωντανά και πρωταγωνίστησε στη ροκ όπερα Starmania για την οποία ο σύζυγός της, έγραψε τη μουσική.

Η France έχει συνεργαστεί σε δύο ντουέτα με τον Sir Elton John κατόπιν αιτήματός του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έντονη ήταν και η φιλανθρωπική της δράση καθώς διοργάνωσε εκστρατείες συγκέντρωσης τροφίμων, έκανε εράνους και δώρισε τα έσοδα από κάποια από τα τραγούδια της.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;