Έρχεται το Μουσείο του Ελληνικού Κινηματογράφου στο Ελληνικό
Το μουσείο θα περιλαμβάνει 50 καμαρίνια, κέρινα ομοιώματα και ολογράμματα.

Το όραμα του Μάκη Δελαπόρτα για τη δημιουργία ενός μουσείου για τον ελληνικό κινηματογράφο θα γίνει πραγματικότητα. Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου θα «ζωντανέψει» στο μουσείο, το οποίο θα στεγάζεται στην ιστορική ξύλινη «Παγόδα».

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολη, Γιάννης Κωνσταντάτος, μίλησε σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Ελένη» για το μέρος που θα στεγάζεται το μουσείο. Συγκεκριμένα, είπε πως την ιστορική ξύλινη «Παγόδα» την κατασκεύασαν οι Βρετανοί το 1938 και έχει κηρυχθεί ως μνημείο διατηρητέο.

«Ο Μάκης Δελαπόρτας μού ζήτησε ένα χώρο να στεγαστεί το Μουσείο Κινηματογράφου. Η ξύλινη “Παγόδα” που θα στεγάζει το μουσείο θυμίζει στούντιο εποχής. Το μουσείο είναι ένα εθνικό έργο που αφορά όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος» είπε αρχικά ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο Μάκης Δελαπόρτας είπε πως σε αυτό το μέρος θα στεγαστεί το όραμα του και πως μέσα σε αυτά τα χρόνια γνώρισε τους μύθους και εκεί θα στεγαστούν τα πάντα.

«Φεύγοντας από τη ζωή, μου άφησαν πολύτιμο θησαυρό που δεν ανήκουν σε μένα αλλά στον πολιτισμό. Το μουσείο θα περιλαμβάνει 50 καμαρίνια, κέρινα ομοιώματα και ολογράμματα. Θα είναι διαδραστικό» είπε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο Μάκης Δελαπόρτας δήλωσε πως κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για να προσφέρει στον πολιτισμό της πόλης του Ελληνικού.

«Όλα τα στρέμματα γύρω από το μουσείο θα αξιοποιηθούν ανάλογα πάντα σε σχέση με τον Ελληνικό Κινηματογράφο» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
72'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
71'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
0'
48 - 66
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
3'
53 - 44
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;