Γιώργος Λάνθιμος: Με το «Poor Things» στο 67o φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου
Θα προβληθεί και η ταινία του Χρήστου Νίκου «Fingernails»

Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 67o φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, στο οποίο θα συμμετέχει και η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things».

Μάλιστα, το εν λόγω κινηματογραφικό φεστιβάλ θα έχει διπλό ελληνικό ενδιαφέρον καθώς πέραν της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, για την οποία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ της Βενετίας, θα προβληθεί και το «Fingernails» του Χρήστου Νίκου, που πήρε το βραβείο της Παγκόσμιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Έλληνα σκηνοθέτη στη διεθνή έκθεση κινηματογράφου της Μπιενάλε, ακολούθησαν διθυραμβικά σχόλια από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τον ίδιο από την πλευρά του να αποθεώνει την πρωταγωνίστρια του «Poor Things», Έμα Στόουν.

«Το έργο αυτό παρουσιάζει την ιστορία ενός φανταστικού πλάσματος και δεν θα υπήρχε χωρίς την Έμα Στόουν, η οποία είναι ένα άλλο φανταστικό πλάσμα. Το φιλμ αυτό είναι δικό της, χωρίς εκείνη δεν θα υπήρχε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του μετά τη βράβευσή του, ο Γιώργος Λάνθιμος.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του φεστιβάλ, ο Γιώργος Λάνθιμος είναι, μαζί με τον Μάρτιν Σκορσέζε, οι σημαντικότεροι σκηνοθέτες που θα δώσουν το «παρών» στο Λονδίνο.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ζει και εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στο Λονδίνο καθώς οι ταινίες του έχουν πλέον Βρετανούς παραγωγούς και συμπαραγωγούς.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» αναμένεται να διανεμηθεί στην Ελλάδα στις αρχές Ιανουαρίου ενώ το «Fingernails» του Χρήστου Νίκου μέσα στον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;