Poor Things: Εντυπωσίασε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στο 80ο Φεστιβάλ Βενετίας - Διθυραμβικές κριτικές
Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2023 και οι πρώτες αντιδράσεις κάνουν λόγο για την καλύτερη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη μέχρι αυτή τη στιγμή.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας έκανε την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «Poor Things», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Willem Dafoe και η Emma Stone. Οι πρώτες αντιδράσεις από το Λίντο είναι διθυραμβικές και όλοι κάνουν λόγο για το πρώτο μεγάλο φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα.

Μπορεί οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην ταινία να μην έδωσαν τον παρών στο 80ο κινηματογραφικό φεστιβάλ, λόγω της απεργίας των Αμερικανών ηθοποιών και σεναριογράφων που συνεχίζεται ακόμα, ωστόσο κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτικούς με τις υποκριτικές τους ικανότητες. Η Emma Stone, μάλιστα, θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ 2024.

Στη Φεστιβάλ Βενετίας 2023 κατάφερε να βρεθεί ο Γιώργος Λάνθιμος, μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Μαυροψαρίδη και άλλα στελέχη της ταινίας. Μετά την πρεμιέρα του «Poor Things», ο Έλληνας σκηνοθέτης έλαβε ένα πολύ θερμό χειροκρότημα, το οποίο είχε διάρκεια 8 λεπτά!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Searchlight Pictures (@searchlightpics)

Λίγη ώρα αργότερα, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες κριτικές για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things». Στο Rotten Tomatoes, μετά από 24 κριτικές, η ταινία συγκεντρώνει ποσοστό 100% με ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές.

Poor Things

Στην κριτική του για τη βρετανική Guardian, ο Peter Bradshaw υμνεί την Emma Stone και τις υποκριτικές ικανότητές της, αλλά και τη σκηνοθετική προσέγγιση του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ βαθμολογεί την ταινία με 5 αστέρια.

Σε επαινετικό κλίμα κινείται και η κριτική των βρετανικών Times, ο αρθρογράφος των οποίων θεωρεί την ταινία φαβορί για τα Όσκαρ και τη χαρακτηρίζει φιλόδοξη, τολμηρή, αθυρόστομη, οδυνηρή και «γι’ αυτό με περισσότερο νόημα» ταινία. Το περιοδικό Times χαρακτηρίζει το «Poor Things» ως την «καλύτερη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου», υπογραμμίζοντας τη γενναιοδωρία με την οποία αντιμετωπίζει τόσο τους χαρακτήρες όσο και το κοινό.

Η κριτική των New York Times περνάει σε μία σύγκριση με την «Barbie» σημειώνοντας πως οι δύο ταινίες κινούνται «παράλληλα» και τονίζοντας πως θέτουν μια βασική ερώτηση αναφορικά με τις έμφυλες σεξουαλικές δυναμικές. Την ίδια στιγμή γίνεται αναφορά στις σκηνοθετικές ικανότητες του Λάνθιμου, αλλά και στη συνολική αισθητική της ταινίας.

Το «Poor Things» έχει συγκεντρώσει πολύ θετικές κριτικές και από τους Έλληνες κριτικούς. Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος για τη Lifo γράφει πως «ο Γιώργος Λάνθιμος σχολιάζει αριστουργηματικά την ηθική διγλωσσία και αναπτύσσει με χιούμορ και ενσυναίσθηση τη μεγάλη υπόθεση του να είσαι γυναίκα», ενώ χαρακτηρίζει την ταινία ως «η Μπάρμπι ανάποδα και μπουνιουελικά».

Από τη μεριά του, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος για το News24/7 υποστηρίζει πως πρόκειται για μία ταινία «ενθουσιώδης, κι όχι μόνο με τους αναμενόμενους τρόπους».

Όλα αυτά μας κάνουν να ανυπομονούμε να δούμε το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου!

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;