Η Ναταλί και ο Δημήτρης άφησαν τις δουλειές τους και ανοίγουν το πρώτο αθηναϊκό cat cafe
Άφησαν τις δουλειές τους για να ανοίξουν το πρώτο αθηναϊκό cat cafe, ελπίζοντας ότι μέσα από τον χώρο τους θα καλλιεργήσουν μια καινούργια γατοφιλική κουλτούρα στην πόλη.

Τα cat cafe ξεκίνησαν από την Ταϊβάν το 1998, έπειτα έγιναν πολύ δημοφιλή στην Ιαπωνία και σταδιακά εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο. Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει και το πρώτο τέτοιο καφέ στην Αθήνα, στη γειτονιά του Θησείου. Τι θα συμβαίνει εκεί; Γάτες της πόλης που μέχρι πρότινος δεν είχαν σπίτι θα μπορούν να ζουν εκεί φροντισμένα, έτοιμες να υποδεχτούν γατόφιλους Αθηναίους. «Θέλουμε ο επισκέπτης να ευχαριστηθεί τη συναναστροφή του με τις γάτες και, αν θέλει, να επιστρέψει έτοιμος για μια υιοθεσία», μου λένε ο Δημήτρης Σγουρός και η Ναταλί Σελληνίδου, δημιουργοί του νέου Cat Cafe Athens, στο οποίο με υποδέχτηκαν. Φωτεινά χρώματα, παιχνίδια, μια δροσερή, «σπιτίσια» αυλή και ένας ζεστός, φιλόξενος εσωτερικός χώρος. Βλέπω ωραίες γωνιές που θα μπορούσαν να με φιλοξενήσουν με το λάπτοπ, το βιβλίο ή την παρέα μου, και ήδη ακούω δυνατά τα πρώτα νιαουρίσματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cat Cafe Athens (@catcafeathens)

Ένα καφέ με γάτες λοιπόν. Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα;

Ναταλί: Το 2015 επισκεφθήκαμε ένα cat cafe στη Σεούλ και μας εντυπωσίασε. Ήταν ένα μικρό καφέ σε όροφο, σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πόλης. Καθόσουν στο πάτωμα παρέα με παιχνίδια και οι γάτες σε πλησίαζαν για να τις χαϊδέψεις, να παίξεις και να τις ταΐσεις. Αργότερα επισκεφθήκαμε κι άλλα cat cafe στην Ευρώπη και η ιδέα εξελίχθηκε σε όνειρο, να δημιουργήσουμε έναν χώρο προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα.

Δημήτρης: Ο αριθμός των αδέσποτων γατών στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε περίπου πέντε εκατομμύρια αδέσποτες γάτες. Δημιουργώντας αυτόν τον χώρο, θελήσαμε να συμβάλουμε έως έναν βαθμό στη λύση του προβλήματος.

Τι κάνατε πιο πριν;

Δημήτρης: Πριν από έναν χρόνο αφήσαμε και οι δύο τις δουλειές μας. Για πολλά χρόνια εργαζόμασταν σε κλάδους όπως η φιλοξενία και η εξυπηρέτηση πελατών, το business development και η τεχνολογία, αλλά ήμασταν έτοιμοι για μια καινούργια αρχή. Μαζί με το νέο μας εγχείρημα, αναμένουμε και το καινούργιο μέλος της οικογένειάς μας.

Αντιδρούν οι γάτες στην εγκυμοσύνη; 

Ναταλί: Η Νιρβάνα και ο Εμίρης διαισθάνονται την ύπαρξη του μωρού, με ακολουθούν μέσα στο σπίτι και ξαπλώνουν πάνω στην κοιλιά μου, κι όταν κοιμάμαι, βρίσκονται άγρυπνοι φρουροί δίπλα μου. Οι γάτες είναι πολύ προστατευτικά ζώα.

Υπάρχουν πράγματα που μαθαίνετε για τις γάτες και σας εκπλήσσουν ακόμη;

Ναταλί: Πολλά από όσα έχουμε μάθει αυτόν τον καιρό μάς έχουν εντυπωσιάσει. Για παράδειγμα, οι γάτες έχουν κοινό DNA με τις τίγρεις κατά 95,6%. Ή ότι οι λευκές γάτες με τα γαλάζια μάτια είναι κωφές ή ότι μια γάτα μπορεί να γεννήσει μέχρι και 180 γατάκια σε δέκα χρόνια.

Τι γάτες κυκλοφορούν κυρίως στην Ελλάδα;

Ναταλί: Η επίσημη ελληνική φυλή δεν είναι άλλη από τη γάτα του Αιγαίου, για την οποία έχουν γραφτεί και ποιήματα από τον Οδυσσέα Ελύτη. Ποιος δεν την έχει δει να σεργιανίζει στα σοκάκια των νησιών το καλοκαίρι! Πρόκειται για τη μοναδική αυτόχθονη ελληνική φυλή γάτας, η οποία κατοικεί στις Κυκλάδες τα τελευταία 250 χρόνια και σήμερα μπορούμε να τη βρούμε σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Γιατί λέμε ότι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά;

Δημήτρης: Είναι μια φήμη που ξεκίνησε όταν ο πάπας Γρηγόριος αποκήρυξε τον 13ο αιώνα τις μαύρες γάτες ως σύμβολο μαύρης μαγείας. Η μαζική εξαφάνισή τους έδωσε χώρο να εξαπλωθεί η μαύρη πανώλη σε όλη την Ευρώπη, αφού δεν υπήρχαν γάτες να εξολοθρεύσουν τα ποντίκια. Με τα χρόνια, ο μύθος άρχισε να σβήνει. Μέχρι και σήμερα, στην Αγγλία, η μαύρη γάτα προσφέρεται στη μέλλουσα νύφη ως δώρο και συμβολίζει έναν ευτυχισμένο γάμο. Αλλά και στη Γαλλία, στην Ιαπωνία και στην Κίνα, η μαύρη γάτα συμβολίζει τον πλούτο και την τύχη! Εμείς την έχουμε βάλει και στο λογότυπο του καφέ.

To Cat Cafe Athens βρίσκεται στην οδό Νηλέως 54 στο Θησείο. 

Πληροφορίες στο catcafe.gr, info@catcafe.gr, 211-0015504

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cat Cafe Athens (@catcafeathens)

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή: kathimerini – Νάντια Σουφλή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;