Ρόμπιν Γουίλιαμς: Η κόρη του ξεσπά κατά της χρήσης AI για «αναπαράσταση» της φωνής του
«Ενώ προσωπικά το βρίσκω ενοχλητικό, οι επιπτώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τα δικά μου συναισθήματα».

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, κατήγγειλε τις αναπαραστάσεις της φωνής του πατέρα της από την τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι τις βρίσκει «προσωπικά ενοχλητικές».

Σε ένα story της στο Instagram την Κυριακή, η Williams έγραψε: «Έχω ήδη ακούσει την τεχνητή νοημοσύνη να χρησιμοποιείται για να αποκτήσει τη “φωνή” του, κάνοντάς τον να λέει ό,τι θέλουν οι άνθρωποι. Ενώ προσωπικά το βρίσκω ενοχλητικό, οι επιπτώσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τα δικά μου συναισθήματα».

Σύμφωνα με το businessinsider.com, η Ζέλντα έγραψε ακόμη ότι έχει δει απόπειρες χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για την αντικατάσταση ή την αναπαράσταση ηθοποιών που δεν μπορούν να συναινέσουν στη χρήση της – όπως ο πατέρας της.

«Αυτές οι αναπαραστάσεις είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ένα φτωχό ομοίωμα σπουδαίων ανθρώπων, αλλά στη χειρότερη, ένα φρικτό τέρας του Φρανκενστάιν, συναρμολογημένο από τα χειρότερα κομμάτια όλων όσων είναι αυτή η βιομηχανία, αντί για αυτό που θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει», έγραψε ακόμη.

Η Ζέλντα Γουίλιαμς έχει εκφράσει εδώ και καιρό τη θέση της κατά της τεχνητής νοημοσύνης που αντικαθιστά τους ηθοποιούς. Το 2019, η Ζέλντα επέκρινε τα σχέδια ενός σκηνοθέτη να αναπαραστήσει ψηφιακά τον εκλιπόντα ηθοποιό Τζέιμς Ντιν, για την ταινία «Finding Jack».

Και η Γουίλιαμς δεν είναι η μόνη που ασκεί κριτική στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο ηθοποιός Τομ Χανκς μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Instagram την Κυριακή, προειδοποιώντας τους θαυμαστές του για μια απομίμηση του ομοιώματός του που χρησιμοποιείται για την προώθηση οδοντιατρικών προγραμμάτων, λέγοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με αυτό».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

Τα σχόλια της Γουίλιαμς έρχονται τώρα εν μέσω μιας αυξανόμενης συζήτησης σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης. Η προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη αποτελούσε βασικό αίτημα της απεργίας της Screen Actors Guild. Η Ζέλντα Γουίλιαμς έχει, επίσης, επικρίνει τα στούντιο, που προτείνουν να φτιαχτούν ψηφιακά ομοιώματα των ηθοποιών, που θα ανήκουν για πάντα στα στούντιο.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Wikimedia Commons

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;