Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προεκλογική περίοδος με χαμηλά ντεσιμπέλ
Μια νέα τετραετία έρχεται και θέλει κότσια όχι λόγια.

Σε μια εβδομάδα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και αμφιβάλλω αν το έχει αντιληφθεί κανείς σοβαρά. Έξω από το κέντρο της Αθήνας σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις και χωριά το σκηνικό της προεκλογικής περιόδου είναι πιο ορατό αν περάσεις από καφενεία και τοπικά μαγαζιά αλλά διαφέρει σημαντικά με παλαιότερα. Αν παρατηρήσεις όλα γίνονται πιο υποτονικά χωρίς πολλές κουβέντες και υποδείξεις γιατί πλέον εκφράζονται και οι δημότες άμεσα και χωρίς υπεκφυγές.

Σε μια τόσο ζοφερή καθημερινότητα όπου επικρατεί ένας συνεχής βομβαρδισμός θλιβερών ειδήσεων και πρωτόγνωρων καταστάσεων με πολίτες να χάνουν τις περιουσίες τους, να μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο, παιδιά που θα έπρεπε να είναι στα σχολεία, να μη γνωρίζουν ακόμα πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και τη βία να καλπάζει σε κάθε ηλικία, καλύπτεται κάθε άλλο γεγονός πόσο μάλλον αυτό των εκλογών.

Άραγε ευθύνεται η επικαιρότητα ή η συνειδητή απομάκρυνση του κόσμου; Οι εποχές έχουν αλλάξει ριζικά και το διαπιστώνουμε καθημερινά όλο και περισσότερο. Τα μεγάλα λόγια, οι καλές προθέσεις και υποσχέσεις καλά κρατούν αλλά δεν πείθουν πια, τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα νέου κόσμου καθώς έχουμε και αυτήν την παλιά γενιά που καλά κρατεί.

Τις γειτονιές τις κάνουν οι άνθρωποι και αυτοί χρειάζονται περισσότερο από ποτέ να δουν και όχι να ακούσουν! Για να συνεχίζουν να σφύζουν από ζωή και να μην ερημώσουν τελείως, πρέπει τα πολιτιστικά κάπως να μπουν στην άκρη και να υπερισχύσει η πράξη σε έργα ουσιαστικά που θα αναζωογονήσουν κάθε τόπο ξεχωριστά, προσφέροντας στους δημότες την ασφάλεια που χρειάζονται γιατί οι δρόμοι, τα φρεάτια, τα ιατρεία, τα σχολεία, κρίνονται κύριας σημασίας σε σχέση με τους χορούς και τα πανηγύρια.

Το ρήγμα τόσων ετών σιγά-σιγά ανοίγει και πρέπει να το προλάβουμε πριν ανοίξει για τα καλά όπου δηλαδή δεν έχει κάνει το μπαμ. Ένας λαός που έχει ζήσει καλά και αρχοντικά, πλουσιοπάροχα μπορείς να πεις, έχει βολευτεί και έχει βολέψει κόσμο, γιατί αν θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή οφείλουμε πρώτα απ’ όλα να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, πρέπει να μαζευτεί και να ενεργοποιηθεί προκειμένου με γνώση, οργάνωση, σχέδιο και τήρηση νόμων όσο αυτό υφίστανται στην Ελλάδα μας, να προλάβει κάτι… δε συμφωνείς;

Εδώ είναι που πρέπει όλοι να βάλουν το λιθαράκι τους, δήμοι και περιφέρειες να παλέψουν για το καλύτερο όλων, πάντα όμως με σύμμαχους τους πολίτες ώστε να επικρατήσει το κοινό καλό γιατί μη ξεγελιόμαστε οι καταστροφές, οι πανδημίες και οι συμφορές δε διαλέγουν σπίτια και οικογένειες χτυπάνε και όποιον πετύχουν. Αν προνοήσεις όμως κάτι μπορείς να γλιτώσεις, κάτι μπορεί να προλάβεις, όχι μόνο για εσένα για όλους.

Μια νέα τετραετία έρχεται και θέλει κότσια όχι λόγια! Ο κόσμος χόρτασε και κουράστηκε γι’ αυτό αδιαφορεί και επιτίθεται, μη σε ξενίζει υποψήφιε «Αν θέλεις να σε σέβονται, να τους σέβεσαι και εσύ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;