Όλες οι ελληνικές σειρές που θα δούμε τη νέα τηλεοπτική σεζόν
Το πρόγραμμα των τηλεοπτικών καναλιών θα συμπληρωθεί με μία πληθώρα από ελληνικές σειρές που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την μάχη της τηλεθέασης, αλλά και της προσοχής του κοινού.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία νέα άνθιση της μυθοπλασίας με πολλές ελληνικές σειρές είτε να συνεχίζουν την πορεία τους είτε να κάνουν πρεμιέρα και να προστίθενται στα προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών. Φέτος, τα πράγματα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικά με 25 σειρές να ανταγωνίζονται για την τηλεθέαση και τον χρόνο του τηλεοπτικού κοινού.

Από καθημερινές δραματικές σειρές εποχής, μοντέρνες σειρές μυστηρίου, δραμεντί μέχρι κωμωδίες που θα μας χαρίσουν άφθονο γέλιο. Η φετινή σεζόν φαίνεται να τα έχει όλα -αν και φαίνεται να επικεντρώνεται κυρίως στις σειρές εποχής- με τους τηλεθεατές να είναι οι βασικοί κερδισμένοι.

Εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει τις ελληνικές σειρές που θα μπορέσεις να απολαύσεις στα μεγάλα κανάλια!

Οι ελληνικές σειρές της ΕΡΤ

Κάνε ότι Κοιμάσαι ΙΙ

Η ψυχολογική σειρά μυστηρίου «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», σε σκηνοθεσία Αλέκου Κυράνη και Μάριου Βαλάση και σε σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1, ακόμη πιο συναρπαστική και ανατρεπτική.

Η σειρά που καθήλωσε το κοινό, αποθεώθηκε στα social media και «ταξίδεψε» στο εξωτερικό, στον Διεθνή Διαγωνισμό Seoul International Drama Awards 2023, επιστρέφει με τον Νικόλα Καλίρη (Σπύρος Παπαδόπουλος) να έρχεται αντιμέτωπος με νέες συνωμοσίες. Μαζί του, εκτός από τους γνώριμους χαρακτήρες του πρώτου κύκλου, τους οποίους υποδύονται καταξιωμένοι ηθοποιοί, θα δούμε και μια πλειάδα νέων εξαιρετικών ηθοποιών.

Η υπόθεση του δεύτερου κύκλου:

Ο Νικόλας (Σπύρος Παπαδόπουλος) ζει απομονωμένος σε ένα τροχόσπιτο, έχοντας παραιτηθεί από το σχολείο μαζί με τον Κάσδαγλη (Βασίλης Ευταξόπουλος). Με τους εφιάλτες να τον βασανίζουν και τη σκέψη στα θύματα από το μακελειό, δέχεται να γνωρίσει τον διευθυντή ενός γνωστού ιδιωτικού σχολείου, όταν ο Κάσδαγλης τον παρακαλεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο να δουλέψουν εκεί.

Αβέβαιος για την απόφασή του, ο Νικόλας γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας ενός καθηγητή, στη διάρκεια της δεξίωσης του σχολείου. Αυτό που τον βοηθάει στην απόφασή του, είναι ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός, ο καθηγητής τον είχε προειδοποιήσει να μη δεχτεί την πρόσληψή του σε αυτό το σχολείο.

Αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα κι έναν λαμπερό κόσμο προνομίων και εξουσίας, ο Νικόλας εστιάζει στην αγάπη του για τα παιδιά, τα οποία υποφέρουν από τις δικές τους ίντριγκες και παραβατικές συμπεριφορές. Πέρα όμως από τη σκληρότητά τους, έχει να αντιμετωπίσει και τον κυνισμό της δικής του κόρης (Γεωργία Μεσαρίτη), η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει το τραύμα από τον χαμό του φίλου της.

Η γνωριμία του με μια άλλη καθηγήτρια, την Πέρσα (Τζένη Θεωνά), ξυπνάει μέσα του συναισθήματα που είχε στερηθεί για καιρό. Η αρχική σύγκρουση δύο πολύ διαφορετικών, αλλά βαθιά τραυματισμένων ανθρώπων, θα εξελιχθεί σε μια δυνατή ερωτική σχέση. Η Πέρσα, άλλωστε, θα είναι από τους ελάχιστους συμμάχους που θα έχει ο Νικόλας όταν βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνωμοσίες του φωτεινού αυτού κόσμου.

Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή; Τι θα κάνει ο Νικόλας όταν ο Κάσδαγλης βρεθεί ένοχος για ανθρωποκτονία; Και κυρίως ποιος ανοιχτός λογαριασμός με το παρελθόν θα φέρει τον Νικόλα και την κόρη του αντιμέτωπους με τη μεγαλύτερη απειλή;

Πότε θα παίζεται;

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ» προβάλλεται ήδη.

Ο Όρκος ΙΙ

«Ο όρκος ΙΙ», η δραματική σειρά σε σενάριο της Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία του Χρίστου Γεωργίου, που μας καθήλωσε στον πρώτο κύκλο επεισοδίων, επιστρέφει τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια, ακόμη πιο συναρπαστική!

Με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη και μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η σειρά θα μας οδηγήσει, και τη νέα τηλεοπτική χρονιά, σε ένα περιπετειώδες και επικίνδυνο ταξίδι, γεμάτο αγωνία, μυστήριο και έντονο το στοιχείο της ανατροπής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο χειρουργός Φίλιππος Ραζής βρήκε έξω από το νοσοκομείο ένα άρρωστο δωδεκάχρονo Ρομά κορίτσι. Χειρουργώντας το συνειδητοποίησε ότι της έλειπε ο ένας νεφρός. Τελικά, το κορίτσι πέθανε και κανείς δεν το αναζήτησε. Ο Φίλιππος, ψάχνοντας να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τον θάνατο της μικρής Ρομά, ανακάλυψε μια σπείρα εμπορίας οργάνων. Η προσπάθειά του, όμως, να οδηγήσει τη σπείρα στη φυλακή τον κατέστησε θύμα ενός σατανικού σχεδίου που τον έστειλε στη φυλακή.

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, παρακολουθούμε τον Φίλιππο Ραζή στη φυλακή να δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης. Η εντολή είναι σαφής: να τον σκοτώσουν. Όμως, δεν τα καταφέρνουν. Ο ακέραιος χαρακτήρας του και οι ιατρικές του γνώσεις τον γλιτώνουν. Ο αρχιφύλακας τον ορίζει γιατρό των φυλακών, εκείνος σώζει ζωές και γίνεται ήρωας. Ένα βράδυ, όμως, τον χτυπούν σχεδόν μέχρι θανάτου και οδηγείται στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του από τις φυλακές τον βοηθούν να δραπετεύσει.

Ο Φίλιππος Ραζής, φυγάς και κατάδικος πλέον, κρύβεται και με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων ετοιμάζει την επιστροφή του. Συγκεντρώνει νέα στοιχεία για να επαναδικαστεί η υπόθεση και να αποδειχτεί η αθωότητά του.

Για ακόμα μία φορά, τα βάζει με ένα ολόκληρο σύστημα. Θα τα καταφέρει;

Τα δέκα επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX

Πότε θα προβάλλεται;

Τα νέα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται στην ΕΡΤ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:45.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Ο δεύτερος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

Η Παραλία

Μυστήριο, έρωτας και ανθρώπινες ιστορίες που συγκλονίζουν στη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ

Η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά «Η Παραλία», βασισμένη στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στην ΕΡΤ1 για να μας καθηλώσει.

Με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών «Η παραλία» μας μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης. Εκεί, κάτω από τη σκιά των μοναδικών βράχων συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό, το μυστήριο, ο έρωτας και οι συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες. Τα όνειρα και οι εφιάλτες των πρωταγωνιστών βγαίνουν στην επιφάνεια.

Πόσα σκοτεινά μυστικά μπορεί να κρατήσει η παραλία της ανεμελιάς;

Η ιστορία:

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο που πέρασε τα παιδικά της χρόνια, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες αργότερα από εκείνη προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ στα Μάταλα η Υπατία θα επανασυνδεθεί με τις παιδικές της φίλες και θα τους προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής.

Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Πότε θα παίζεται;

Η σειρά θα προβάλλεται καθημερινά στην ΕΡΤ στις 22:45.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ παίζεται ήδη.

Ηλέκτρα

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν, στην ΕΡΤ1 για να μας συναρπάσει.

Με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, η σειρά μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’70 για να μας περιγράψει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό μιας μικρής κοινωνίας ενός νησιού.

Καλά κρυμμένα μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας θυελλώδης έρωτας με απρόβλεπτες συνέπειες θα μας καθηλώσουν.

Η ιστορία:

1972. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση. Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ο Παύλος Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας), ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άντρας, καταφθάνει στην Αρσινόη για ν’ αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού. Η Ηλέκτρα νιώθει ότι αυτός ο άντρας κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της. Η ελευθερία, όμως, έρχεται πάντα μ’ ένα τίμημα. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα κατορθώσει να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της, δεν μπορεί να ελευθερωθεί από το παρελθόν της… Οι εφιαλτικές μνήμες της ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα καλά κρυμμένο μυστικό κινδυνεύει ν’ αποκαλυφθεί. Η Ηλέκτρα θ’ αναμετρηθεί με το παρελθόν της αλλά και με τα όρια της ελευθερίας της και θα γράψει, έτσι, το πιο ιδιαίτερο και σκοτεινό κεφάλαιο στο ημερολόγιο της ζωής της.

«Ό,τι γράφει η μοίρα μελανό, ο ήλιος δεν τ’ ασπρίζει».

Πότε θα παίζεται;

Η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ θα προβάλλεται Δευτέρα με Πέμπτη στις 19:10.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Το ερωτικό δράμα εποχής θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Στα Σύρματα

Μια απολαυστική κωμωδία με σπαρταριστές καταστάσεις, ξεκαρδιστικές ατάκες και φρέσκια ματιά, που διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1, για να μας ανεβάσει «Στα σύρματα».

Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η ανατρεπτική ιστορία μας ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος –ύστερα από μια οικονομική απάτη– καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Στη φυλακή ο Καταραχιάς γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος».

Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει «Στα σύρματα», εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Έτσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος) και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των «Ρεμπετών», των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), όλοι μαζί αποτελούν τα κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ.

Όλα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό ιερέα του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης), τον χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), τον μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενο Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου), συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της ιστορίας μας.

Έρωτες, ξεκαρδιστικές ποινές, αγγαρείες, ένα κοινωνικό πείραμα στις τηλεφωνικές γραμμές και μια μεγάλη απόδραση, που είναι στα σκαριά, μπλέκουν αρμονικά και σπαρταριστά, σε μια ανατρεπτική και μοντέρνα κωμωδία.

Πότε θα προβάλλεται;

Η νέα κωμική σειρά θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 21:45.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Η νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ προβάλλεται ήδη.

Τρίτος Όροφος

Η νέα 15λεπτη κωμική σειρά «Τρίτος όροφος», σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές και πρωταγωνιστές ένα ζόρικο, εκρηκτικό ζευγάρι τον Γιάννη και την Υβόννη, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1 και υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές συγκίνησης και αισιοδοξίας, γέλια και χαμόγελα.

Η σειρά, παρακολουθεί την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού συνταξιούχων. Ένα ζευγάρι νέων στην… ψυχή, ο Αντώνης Καφετζόπουλος (Γιάννης) και η Λυδία Φωτοπούλου (Υβόννη), έρχονται για να μας θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη, σχέσεις, συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης, διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι…

Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα (Χάρης Χιώτης) και τη Μαρία (Ειρήνη Αγγελοπούλου), που το καθένα έχει πάρει τον δρόμο του, και εκείνοι είναι πάντα εκεί για να τα στηρίζουν, όπως στηρίζουν ο ένας τον άλλον, παρά τις τυπικές γκρίνιες όλων των ζευγαριών.

Παρακολουθώντας τη ζωή τους, θα συγκινηθούμε με την εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την απομόνωση των μεγάλων ανθρώπων –ακόμη και από τα παιδιά τους, που ελάχιστες φορές έρχονται να τους δουν και τις περισσότερες μιλούν μαζί τους από το λάπτοπ ή τα τηλέφωνα– και παράλληλα θα κλάψουμε και θα γελάσουμε με τα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα που τους συμβαίνουν…

Ο Γιάννης είναι πιο εκρηκτικός και επιπόλαιος. Η Υβόννη είναι πιο εγκρατής και ώριμη. Πολλές φορές όμως αυτά εναλλάσσονται, ανάλογα με την ιστορία και τη διάθεση του καθενός.

Εκείνος υπήρξε στέλεχος σε εργοστάσιο υποδημάτων, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε, ύστερα από 35 και 2 επιπλέον χρόνια, μιας και δεν ήθελε να είναι στο σπίτι.

Εκείνη, πάλι, ήταν δασκάλα σε δημοτικό σχολείο και δεν είχε κανένα πρόβλημα να βγει στη σύνταξη και να ξυπνάει αργά, μακριά από τις φωνές των μικρών παιδιών και τα κουδούνια. Της αρέσει η ήρεμη ζωή του συνταξιούχου, το εξοχικό τους τα καλοκαίρια, αλλά τώρα τελευταία ούτε κι αυτό διότι τα εγγόνια τους μεγάλωσαν και την εξαντλούν, ειδικά όταν τα παιδιά τους τα αφήνουν και φεύγουν!

Οι δυο αυτοί νέοι στην ψυχή σάς προσκαλούν καθημερινά στον «Τρίτο όροφο» για να τους γνωρίσετε και να γίνετε μια μεγάλη παρέα!

Πότε θα κάνει πρεμιέρα & πότε θα προβάλλεται;

Η σειρά παίζεται καθημερινά στις 21:15 με διπλό επεισόδιο.

Έρημη Χώρα

H «Έρημη χώρα», μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, έρχεται τη νέα σεζόν στις οθόνες μας, και φιλοδοξεί να μας καθηλώσει.

Η σειρά, οχτώ επεισοδίων, παραγωγής ERTFLIX, θα προβληθεί αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ πριν από τη μετάδοσή της στην ΕΡΤ1.

Η οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας ενός παιδιού αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας μας.

H Εύα, μια 11χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 70χρονος μοναχικός παππούς της, που αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, και ο Μάνος, ένας 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων που ζει έναν «άγονο» γάμο που καταρρέει, εμπλέκονται σε μια περιπέτεια κηδεμονίας που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη καρδιά τους να ξυπνήσει ξανά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς (Γιώργος Κέντρος) υπερασπίζεται τον γιο του, που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μια νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά, άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά, βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα, η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του.

Το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα (Άννα Μαρία Μαρινάκη), η οποία γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια, που προξενεί άγχος για την ομιλία. Ο Λουκάς αρνείται να τη γνωρίσει και δεν την έχει δει ποτέ έως σήμερα. Όταν, όμως, ύστερα από 11 χρόνια, η Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο γονείς της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Λουκάς είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της.

Εκείνος, όμως, αρνείται πεισματικά κάθε προσέγγιση και την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη), μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη προσωπική ζωή, που βάζει σκοπό να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, σε συνεργασία με τον Μάνο (Γιώργο Καραμίχο), έναν εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος βιώνει έναν δύσκολο γάμο με τη Χριστίνα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Η Μαρίνα, αποφασίζει να παλέψει με το τυφλό μίσος του Λουκά και μεταφέρει την Εύα στο αγρόκτημα, αναγκάζοντας έτσι εκείνον, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Η τύχη ενός παιδιού χωρίς οικογένεια στα χέρια ανθρώπων που αναζητούν τη «χαμένη» οικογένεια.

Πότε θα κάνει πρεμιέρα – Ποιες ημέρες θα προβάλλεται

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερα γνωστά για τη νέα σειρά της ΕΡΤ.

Οι ελληνικές σειρές του ALPHA

Ο Γιατρός

Εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία.

Έχασε τα τελευταία 12 χρόνια από τη μνήμη του, αλλά του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στην πιο συγκινητική ερμηνεία της καριέρας του.

«Ο Γιατρός» είναι η νέα σειρά του Alpha, ένα ιατρικό δράμα εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, το οποίο παρουσιάζεται σε μια υψηλού επιπέδου παραγωγή. Ο Ανδρέας Βρεττός, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενή τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Χωρίς τις αναμνήσεις του, ο Αντρέας ξυπνά σε έναν άγνωστο κόσμο όπου αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένοι, νεότερες σχέσεις έχουν ξεχαστεί και η θέση του ως διευθυντής κλινικής έχει χαθεί. Τι θα συμβεί από δω και στο εξής; Πώς θα διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση;

Στο trailer που κυκλοφόρησε παρακολουθούμε σκηνές από τα επεισόδια, στη λογική μιας ταινίας μικρού μήκους, εξαιρετικής αισθητικής, με μουσική επένδυση το «Chasing Cars» των «Snow Patrol».

Απόδοση σεναρίου: Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Βασιλική Τρουφάκου.
Εκτέλεση Παραγωγής: Green Pixel
Based on a Format Created by Francesco Arlanch and Viola Rispoli”
“Format licensed by Sony Pictures Television”

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Η νέα δραματική σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 22:40

Το Προξενιό της Ιουλίας

Θεσσαλία τέλη δεκαετίας 1950.

Κεντρικό στοιχείο της ιστορίας μας ένα προξενιό. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα, όπως άλλωστε συνέβαινε τις περισσότερες φορές.

H Ιουλία Σκούταρη αγαπά τον Γρηγόρη Ραζίνη. Παρότι οι δύο νέοι είναι πολύ ερωτευμένοι, αυτή η αγάπη είναι καταδικασμένη σε θάνατο εξαιτίας της παλαιάς έχθρας που υπάρχει μεταξύ των οικογενειών τους. Η Ιουλία αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν πλούσιο και κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα που δεν αγαπά. Χωρίς, φυσικά, να γνωρίζει ότι η ζωή της στο αρχοντικό του Προβιού κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Ο Γρηγόρης δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το γάμο αλλά αναγκάζεται να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη.

Ένα έγκλημα πυροδοτεί την αρχή της ιστορίας. Και ένα έγκλημα την κλείνει, με την ηρωίδα να υπομένει μια μοίρα που μοιάζει βαριά κατάρα πάνω από την ίδια και την οικογένειά της. Είναι αθώα ή ένοχη; Και αν είναι αθώα, ποιος είναι ο θύτης και ποιος τελικά το θύμα; Εμμονές και προκαταλήψεις, απιστίες, προδοσίες, έρωτες, αλλά και αρρωστημένοι ψυχισμοί, δρουν κάτω από την σιωπή της ελληνικής επαρχίας του ‘50 και ορίζουν το πλαίσιο δράσης των ηρώων μας.

Η νέα δραματική σειρά εποχής του Alpha είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έρωτας ήταν σχεδόν πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι άγραφοι ηθικοί νόμοι είχαν τον κυρίαρχο ρόλο.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο, συναρπαστικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» (εκδόσεις Ψυχογιός).

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Λίλλυ Μελεμέ, Γεωργία Συφιανού. Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Η νέα δραματική σειρά εποχής του ALPHA κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22:40.

Σασμός – Επίλογος

Η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια στο χωριό της Άνω Ποριάς, με τους ήρωες να βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο της ζωής τους. Αποφασισμένοι να πάνε κόντρα σ’ αυτή την μοίρα και να ξεπεράσουν τα εμπόδια, η ελπίδα για σασμό υφαίνεται όλο και περισσότερο στις ψυχές τους. Οι ισορροπίες, όμως, ανατρέπονται διαρκώς. Νέα πρόσωπα έρχονται σαν σκιά, πρόθυμα να συμμαχήσουν για να εμποδίσουν την συμφιλίωση, ενώ οι Ερινύες για ένα έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε ποτέ, ξυπνούν το χειρότερο πρόσωπο της βεντέτας με ανεξέλεγκτες συνέπειες και απώλειες. Ο έρωτας εναλλάσσεται με το μίσος, το φως με το σκοτάδι και τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που ζωντανεύουν. Οι καταστάσεις μεταστρέφουν τις προσωπικότητες των ηρώων. Τη στιγμή, δε, που απειλούνται δικά τους πρόσωπα, αναγκάζονται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πάρουν αποφάσεις δύσκολες. Μερικές από αυτές χωρίς επιστροφή…

Σενάριο: Εμμανουέλα Αλεξίου
Σύμβουλοι Σεναρίου: Σπηλιόπουλος Χ.Β – Μ. Ζαφειροπούλου
Σκηνοθεσία: Ζωή Φίλιππα
Πρωταγωνιστούν: Ορφέας Αυγουστίδης, Δημήτρης Λάλος, Μαρία Πρωτόπαπα, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Δημήτρης Ήμελλος, Στέλιος Μάινας, Βασίλης Μπισμπίκης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Ευγενία Σαμαρά, Πηνελόπη Τσιλίκα, Μιχάλης Αεράκης, Γιώργος Αμούτζας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Αλίνα Κοτσοβούλου, Δανάη Παπά, Στάθης Μαντζώρος, Όλγα Δαμάνη.

Στο ρόλο της Καλλιόπης η Μαρία Τζομπανάκη.

Συμμετέχουν: Στέλλα Γκίκα, Γιώτα Φέστα, Ευφημία Καλογιάννη, Σπύρος Σαραφιανός, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Στρατής Χατζησταματίου, Σάντυ Χατζηιωάννου, Δημήτρης Μαμιός, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μάνος Πετούσης, Θάνος Μπίρκος, Νίκος Τσολερίδης, Σταμάτης Κακαβελάκης, Τιμόθεος Θάνος.

Πότε παίζεται;

Η επιτυχημένη δραματική σειρά του ALPHA παίζεται κάθε Δευτέρα με Πέμπτη στις 21:00.

Φόνοι στο Καμπαναριό

Η νέα σουρεαλιστική κωμωδία μυστηρίου του Alpha!
Ένας(;) φόνος, μια κλοπή ιερής εικόνας, πέντε μοναχές, δύο ντετέκτιβ, δύο κακοποιοί και η Αγία Θεοδούλη, μεγάλη η χάρη της, μπλέκουν σε ανατρεπτικά γεγονότα.

Οι “Φόνοι Στο Καμπαναριό” είναι η νέα whodunnit αστυνομική κωμωδία του Alpha, που σκηνοθετεί ο Αντώνης Αγγελόπουλος.

Το σενάριο της σειράς υπογράφουν οι Νίκος Τσιάμης, Νίκος Μήτσας και Παναγιώτης Χριστόπουλος και την παραγωγή της σειράς έχει αναλάβει η Filmiki.

Πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κώστας Μαγκλάρας, Περικλής Αλμπάνης, Νικόλας Απέργης

Φόνοι στο καμπαναριό. Θεϊκή κωμωδία. Έρχεται στον Alpha.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

Για 11η χρονιά η αγαπημένη μας σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» επιστρέφει ανανεωμένη, με ανατροπές και κωμικές εξελίξεις.

Φέτος, οι ήρωές μας θα ζήσουν μοναδικές στιγμές γεμάτες αγάπη, συγκίνηση, μουρμούρα, χιούμορ, ανατροπές κι αποχωρισμούς.

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ η μακροβιότερη ελληνική κωμική σειρά κάνει πρεμιέρα και στα πρώτα επεισόδια θα δούμε μια όμορφη, γεμάτη συγκινήσεις, αγάπη, αποχωρισμούς και δάκρυα, μετάβαση στη νέα ζωή των πρωταγωνιστών μας.

Οκτώβριος 2023… Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που αφήσαμε τους αγαπημένους ήρωες της Μουρμούρας και τώρα τους βρίσκουμε σε πλήρη αναβρασμό, έτοιμους για μεγάλες αλλαγές και νέα κεφάλαια στη ζωή τους.

Στην Αθήνα, ο Άγγελος και η Βέλη ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή στο νησί μαζί με το παιδί τους. Το μικρό τους διαμέρισμα ασφυκτιά από κούτες που γεμίζουν σιγά – σιγά με πράγματα κι αναμνήσεις. Ο Κανάτης φαίνεται να μη συνειδητοποιεί τις αλλαγές που θα γίνουν στη ζωή του. Όταν το κάνει, αποφασίζει να τους ακολουθήσει αλλά την τελευταία στιγμή, ένας πολύ «σοβαρός» -μόνο γι’ αυτόν- λόγος τον αναγκάζει ν’ αλλάξει γνώμη. Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον πλούσιος, θέλει να νοικιάσει το διαμέρισμα των παιδιών για να μην είναι μόνος του στον όροφο. Μαζί με τον Άγγελο και τη Βέλη κάνουν «κάστινγκ» για να βρουν τον κατάλληλο γείτονα. Όταν όμως ο Κανάτης μπερδέψει τους υποψήφιους νοικάρηδες θ’ αναγκαστεί να διαλέξει σε ποιον θα δώσει το διαμέρισμα. Η δυσκολία ν’ αποφασίσει θα σημάνει την αρχή μιας νέας σελίδας για τη ζωή όλων κι ενώ ο Άγγελος κι η Βέλη αποχαιρετούν το μικρό αλλά ζεστό τους σπίτι, ο Φάνης και η Ζωή κάνουν την είσοδό τους στη Μουρμούρα, γεμάτοι όνειρα και θετική ενέργεια – πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Κανάτη, ο οποίος είναι εγγύηση κωμικών ανατροπών και ξεκαρδιστικών μπερδεμάτων…

Στη Θεσσαλονίκη, μετά τους χορούς και τα τραγούδια με τους συμπέθερους και την μάνα του Μπάμπη για τη βάφτιση του εγγονού, μία απρόσμενη κεραμίδα πέφτει στο κεφάλι της Ξένιας και του Μπάμπη. Η Σοφία ανακοινώνει πρώτα στη γιαγιά της και μετά στην Ξένια την πρόθεσή της να προχωρήσει σε διαζύγιο. Όταν ο Μπάμπης ανακαλύψει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του θα αισθανθεί ότι του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια. Η Ξένια κι ο Μπάμπης θα χρειαστεί ν’ αναζητήσουν μέσα τους περίσσευμα δύναμης, θετικής διάθεσης και χιούμορ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής με όλες τις αλλαγές που αυτή θα φέρει στην καθημερινότητά τους. Οικογένεια και φίλοι θα είναι εκεί, έτοιμοι να αναστατώσουν αλλά και να συνδράμουν το ζευγάρι πάντα με αγάπη και πολύ-πολύ γέλιο…

Στον Πύργο, ο Ηλίας διαπιστώνει ότι η… πολυσυλλεκτική οικογένειά τους είναι «πρόβλημα για πολύ δυνατούς λύτες». Ο Κίτσουλας κυκλοφορεί ανάμεσά τους, πάντα έντονος και φωνακλάς, διεκδικώντας ακούσια ή εκούσια την προσοχή της Καίτης. Και τα καταφέρνει, ακόμη κι αν είναι για να του βάλει τις φωνές και να του κλείσει το τηλέφωνο, η οικειότητα μεταξύ τους κάνει τον κυρ-Ηλία να αισθάνεται αόρατος. Δυναμική και πάντα πολυάσχολη η Καίτη τρέχει για τις ετοιμασίες του μεγάλου γάμου που ετοιμάζει στην πόλη με επιφανείς καλεσμένους. Ο Νικολίνος αποφοιτά, η γυναίκα του ανεβάζει συνέχεια stories, η Μελίνα είναι ακόμη μικρή για να τον βοηθήσει, η Καίτη είναι χαμένη στις υποχρεώσεις και μόνο η Μένη καταλαβαίνει ότι κάτι έχει αλλάξει. Ο Ηλίας συνειδητοποιεί ότι για πρώτη φορά θα πρέπει αυτός να πάρει μία σκληρή απόφαση και να κλείσει το κεφάλαιο της ζωής του στον Πύργο με την Καίτη. Με ένταση, δάκρυα αλλά και παραδοχή ότι η αγάπη και η κόρη τους θα τους ενώνει πάντα, η Καίτη και ο Ηλίας παίρνουν χωριστούς δρόμους. Το δάκρυ θα στεγνώσει όταν σύντομα κάποιες παλιές γνωριμίες θα έρθουν και πάλι στη ζωή του Ηλία με το χαμόγελο και τη θετική τους διάθεση…

Στο Φόδελε, ο Μηνάς έχει μείνει μόνος του μετά το χαμό της Βούλας. Τόσα χρόνια κοινής ζωής, τόσες χαρές, τόσες λύπες, γέλια και μουρμούρες έχουν αφήσει βαθιά τα χνάρια τους στην καρδιά του. Θα ήταν έτοιμος ν’ αφεθεί στη θλίψη της απώλειας αν δεν είχε την «υποχρεωτική» συγκατοίκηση με τον ξάδερφό του τον Βαγγέλη, ο οποίος θα τον βοηθήσει να δει ξανά την όμορφη πλευρά της ζωής. Ο μέχρι πρότινος εγωιστής κι επιπόλαιος Βαγγέλης δείχνει ένα συγκινητικό νοιάξιμο για τον Μηνά, τον φροντίζει, του μαγειρεύει, αρχικά μ’ άθλια αποτελέσματα αλλά όταν αποκτήσει μία «θεόσταλτη» βοήθεια, τα πράγματα θα βελτιωθούν θεαματικά. Γιατί, στη δύσκολη νέα σελίδα της ζωής του, εκτός από τον Βαγγέλη που αποδεικνύεται θησαυρός, ο Μηνάς θα έχει την τύχη να έχει τη βοήθεια της αγαπημένης του Βουλίτσας, η οποία χάρη στην τεράστια αγάπη που είχε όλ’ αυτά τα χρόνια για τον άντρα της, θα βρει τρόπο να είναι κοντά του. Νέοι άνθρωποι θα μπουν σύντομα στη ζωή του Μηνά και η Βούλα θα είναι πάντα κάπου κοντά, με γλυκό βλέμμα και τρυφερό μειδίαμα, για να βοηθήσει και να επικροτήσει.

Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Ελένη Κοκκίδου, Κλέλια Ρένεση, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρος Τσεκούρας, Μαρία Χάνου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Τόλης Παπαδημητρίου, Άννη Θεοχάρη, Κώστας Μπάρας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου.
Σενάριο: Έλενα Σολωμού, Σάρα Γανωτή, Γιάννης Διακάκης, Νίκος Σταυρακούδης.
Σκηνοθεσία: Διονύσης Φερεντίνος, Θανάσης Αγγελόπουλος – Ξανθόπουλος.
Βασισμένο στη σειρά Escenas de Matrimonio των MEDIASET ESPANA & ALBA ADRIATICA (distributed by Mediterraneo)
Παραγωγή: GREEN PIXEL PRODUCTIONS

Guests επεισοδίου: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Τάκης Παπαματθαίου, Άγγελος Ανδριόπουλος, Ελπίδα Νικολάου, Γιάννης Τσίκλης, Γιάννης Διακάκης, Αλέξης Παρχαρίδης (τραγουδιστής), Γιώργος Ατματσίδης (μουσικός), Αναστασία Παπαδημητρίου και ο μικρός Βίκτωρας Νίνης.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Η επιτυχημένη κωμική σειρά επιστρέφει για την 11η χρονιά του την Κυριακή στις 20:00.

Ο παράδεισος των κυριών

Στον Β’ Κύκλο της σειράς…

«Δεν υπάρχουν καλύτερα κρυμμένα μυστικά από αυτά που όλοι μαντεύουν»
George Bernard Shaw

Σεπτέμβρης 1964, Αθήνα.
Ποιος έκαψε τον Παράδεισο και ποιος θα τον σώσει;
Παλιά θαμμένα μυστικά που μπερδεύονται με μνήμες, εντυπώσεις κι εφιάλτες, έρχονται στο φως και σκοτεινιάζουν τις ζωές των «κατοίκων» του Παραδείσου. Μόνη διέξοδος, ο έρωτας- κι αυτοί σε έναν λαβύρινθο.
«Ο Παράδεισος των κυριών» γίνεται για ακόμη μια φορά το μήλο της έριδος, αυτή την φορά, όμως, οι εχθροί δεν είναι ορατοί. Τίποτα και κανένας δεν είναι όπως φαίνεται.

Οι ζωές όλων αλλάζουν…

Ο «Παράδεισος των κυριών» επιστρέφει και ο έρωτας γεννιέται ξανά…

Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Λεκάκης, Γιάννης Νταλιάνης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Νούσης.
Στο ρόλο της Όλγας Βασιλείου η Γωγώ Μπρέμπου.
Συμμετέχουν: Ειρήνη Δράκου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Γιάννης Βασιλώτος, Σύρμω Κεκέ, Μιχάλης Πανάδης, Δέσποινα Τσούτσα, Κατερίνα Σαβράνη, Μάνος Καζαμίας, Καλή Δάβρη, Ελένη Σακκά, Γιάννης Ασκάρογλου, Αγησίλαος Μικελάτος, Τζένη Καζάκου, Ανθή Σαββάκη, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Έλενα Μεγγρέλη, Ειρήνη Βαλατσού, Βασίλης Βουνός, Μέγκι Σούλι, Γιώργος Ζυγούρης, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Κατερίνα Διονυσοπούλου, Μαρίλια Μητρούση.
Διασκευή σεναρίου: Δήμητρα Τσόλκα.
Ομάδα σεναρίου: Γεωργία Μαυρουδάκη, Λαμπρινή Σκρέκα, Μαριαλένα Ροζάκη, Αντώνης Χαϊμαλίδης.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης, Σταμάτης Πατρώνης, Γεωργία Ζήση.
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος.
Παραγωγή: JK PRODUCTIONS S.A Γιάννης Καραγιάννης

«Ο Παράδεισος των κυριών» είναι βασισμένος στην τεράστια ιταλική τηλεοπτική επιτυχία “IL PARADISO DELLE SIGNORE” από τη Rai Fiction & Aurora Tv

Πότε προβάλλεται;

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς έχει κάνει ήδη πρεμιέρα και προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 20:00.

Οι ελληνικές σειρές του ΑΝΤ1

Η Μάγισσα

Μάνη, 1817…

Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους.

Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους;

Οι οικογένειες ξεσηκώνονται και ψάχνουν παντού.

Με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας…

Τι έχει συμβεί; Τι είναι αυτό που θα έρθει στο φως και θα αποκαλύψει καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν, που μπορεί να οδηγήσουν σε αλληλοσπαραγμό;

Πρωταγωνιστούν οι: Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Στεφανί Καπετανίδη, Βασίλης Μηλιώνης, Άρης Νινίκας, Γιάννης Τσουμαράκης, Χριστίνα Χριστοδούλου, Καλλιόπη Χάσκα, Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιώτα Αργυροπούλου, Νέστορας Κοψιδάς, Γιλμάζ Χουσμέν, Θεοδόσης Φυλακτός, Παναγιώτης Κατσώλης, Δήμητρα Κολλά, Γεωργία Κυριαζή, Μιχάλης Αφολαγιάν κ.ά.

Στον ρόλο της Κυπριανής η Θέμις Μπαζάκα.

Πότε προβάλλεται;

Η δραματική σειρά μυστηρίου του ΑΝΤ1 προβάλλεται Δευτέρα με Τετάρτη στις 21:00

Ψυχοκόρες

Οι «Ψυχοκόρες», η νέα δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1+, είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες, φέρνοντας στο φως τον θεσμό-πληγή των ψυχοκορών. Είναι η πρώτη απόπειρα της ελληνικής μυθοπλασίας να θίξει τον απαγορευμένο πλέον θεσμό των ψυχοκορών, μια άγνωστη συνθήκη υποτίμησης της θηλυκής υπόστασης που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές. Έναν θεσμό που λειτουργούσε για χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας, υποδουλώνοντας μικρά κορίτσια που λαχταρούσαν να αποδράσουν από την ανελέητη φτώχια της επαρχίας για να βρεθούν, τελικά, σε μια χρυσή φυλακή όπου τους υπόσχονταν ασφάλεια με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή.

Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πρωτότυπο σενάριο Πέννυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση, και με ένα all-star cast, οι «Ψυχοκόρες» μας προσκαλούν να σκύψουμε στην κλειδαρότρυπα μιας εποχής τρομοκρατίας, αλλά και ελπίδας. Μιας εποχής όπου το γυναικείο σώμα ήταν, ταυτόχρονα, τόπος ιερός και νόμισμα επιβίωσης και όπου σε κάθε λαμπερό αρχοντικό υπήρχε κι ένα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο μυστικά.

Πότε παίζεται;

Τα επεισόδια της σειράς κάνουν εβδομαδιαία πρεμιέρα μέσα από την πλατφόρμα του ANT1+.

Μετά τη φωτιά

Η Ιωάννα ζει εγκλωβισμένη σε έναν εφιαλτικό γάμο.
Η Ειρήνη ζει ένα ψέμα.
Η Ανθή ζει το όνειρό της.
Σε μία νύχτα η ζωή τους θα αλλάξει… για πάντα.
Τίποτα δεν θα κάνει στάχτη τη δύναμή τους.

Τρεις γυναίκες, μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, θα προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να ακολουθήσουν τα αληθινά τους «θέλω». Θα καταφέρουν να ξαναγεννηθούν και να βρουν την πραγματική ευτυχία; Στο δρόμο τους, θα βρεθούν τέσσερις άνδρες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία τους. Ο Άρης και ο Αλέξανδρος θα τις καταδιώξουν, θα τις εξαπατήσουν και θα προσπαθήσουν να τις καταστρέψουν. Ο Οδυσσέας και ο Νίκος θα τους δώσουν το χέρι τους, θα βρεθούν δίπλα τους και θα αγαπήσουν την αλήθεια τους.

Η δραματική σειρά, «ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ», κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 21:00. Έντονα συναισθήματα και ανατροπές, ανείπωτα μυστικά, δυνατές ερωτικές ιστορίες και αλυσιδωτές συγκρούσεις, σε μια σειρά που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία το 1897.

H σειρά βασίζεται στο «Le Bazar de la Charite» των Catherine Ramberg και Karine Spreuzkouski, σε σκηνοθεσία Alexandre Laurent, μια παραγωγή της Iris Bucher για την Quad Television, σε συμπαραγωγή με το TF1 και σε συνεργασία με το Netflix.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Διασκευή σεναρίου: Ρένα Ρίγγα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος, Δημήτρης Λογοθέτης
Σκηνογραφία: Δημήτρης Κατσίκης
Ενδυματολόγος: Μαρία Κοντοδήμα
Casting: Ηρώ Γάλλου
Μοντάζ: Γιώργος Κατσένης
Μουσική: Ειρήνη Σκυλακάκη

Πρωταγωνιστούν: Αντρέας Κωνσταντίνου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Λευτέρης Ελευθερίου, Άλκηστις Ζιρώ, Ελπίδα Νικολάου, Nathan Thomas, Γιάννης Καράμπαμπας και η Πηνελόπη Μαρκοπούλου.

Μαζί τους οι: Ζωή Ρηγοπούλου, Χάρης Σώζος, Λουκία Πιστιόλα, Αινείας Τσαμάτης, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Θανάσης Μπανούσης, Αντώνης Αντωνάκος, Ζωή Μουκούλη, Διονύσης Λάνης, Αιμίλιος Ράφτης, Προμηθέας Νεραττίνι, Σοφία Τσινάρη, Ηρώ Κισσανδράκη, Αγγελική Καρυστινού, Μαρία-Νεφέλη Δούκα κ.ά.

Και οι μικροί Μάξιμος Γρηγοράτος και Δανάη Ελευθεροπούλου.

Πότε είναι η πρεμιέρα;

Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 21:00.

Οι Παγιδευμένοι

Ένα νεαρό κορίτσι δολοφονείται.

Μία δικηγόρος και ένας Εισαγγελέας συναντιούνται και αναγκάζονται να συνεργαστούν για να βρουν τον πραγματικό ένοχο. Έχουν, όμως, εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ζωής. Για τον Δημήτρη, ο Νόμος και η Δικαιοσύνη είναι το ίδιο. Για την Άννα, άλλο ο Νόμος και άλλο η Δικαιοσύνη.

Παγιδευμένοι σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, ψάχνουν να βρουν διέξοδο. Μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή συναισθημάτων, αναζητούν την αλήθεια. Κανείς τους, όμως, δε θα μπορέσει να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την οφθαλμαπάτη.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί δράστες και ποιοι οι ηθικοί αυτουργοί;

Η πορεία προς την εξιχνίαση του εγκλήματος θα τους φέρει πιο κοντά, αλλά θα κλυδωνίσει και τις σχέσεις των προσώπων που είναι γύρω τους.

Γιατί κανείς δεν είναι αθώος…

Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

Γιατί η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα και κρύβει μέσα της πολλή οδύνη…

Η σειρά βασίζεται στο format YARGI:
Παραγωγή: AY YAPIM
Creator: Kerem Catay
Πρωτότυπο σενάριο: Sema Ergenekon

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης (Δημήτρης Μαρκέτος) και η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ (Άννα Ροδίτη).

Πρωταγωνιστούν: Κίμωνας Κουρής, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Σταύρος Τσουμάνης, Βασίλης Τριανταφύλλου, Σόλωνας Τσούνης, Μαριλένα Ράδου, Ναταλία Πελέκα, Άννα Καλαϊτζίδου, Σοφία Μανωλάκου, Άννα Πορφύρη, Αθηνά Ροδίτου, , Νίκος Ιωαννίδης, Βίκτωρας Πέτσας, Μαρία Μαραγκού, Δημήτρης Πίτσος, Αλίκη Κακολύρη, Παύλος Πιέρρος, Γεωργία Ματσούκα, Αλεξάνδρα Ούστα, Εβελίνα Γουρνά, Αστέρης Κρικώνης, Αλεξάνδρα Στεργίου, Βασίλης Αφεντούλης, Ανδρομάχη Δαυλού, Γιάννης Ζωγράφος, Φώτης Πετρίδης, Κωστής Ραμπαβίλας, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Μάνος Γερονυμάκης.

Στον ρόλο του Σπύρου Μαρκέτου ο Παύλος Ορκόπουλος
Στον ρόλο του Γεράσιμου Μαρκέτου ο Στέφανος Κυριακίδης
Στον ρόλο της Ειρήνης Ροδίτη η Ντίνα Μιχαηλίδου
Στον ρόλο της Χρύσας Ροδίτη η Σοφία Φαραζή
Στον ρόλο της Υβόννης Χατζή η Ταμίλλα Κουλίεβα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βίκυ Μανώλη
ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Σωτηρία Ψευτούδη

Πότε θα κάνει πρεμιέρα & πότε θα παίζεται;

Ο Β’ κύκλος της επιτυχημένης σειράς θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, στις 22:30 και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Ο Πρώτος από Εμάς

Έχεις ζήσει τη ζωή σου όπως πραγματικά θα ήθελες; Έχεις πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά σου; Βάζεις σε προτεραιότητα τα «πρέπει» ή τα «θέλω»; Ποια είναι τελικά τα σημαντικά και ποια τα ασήμαντα σε αυτή τη ζωή;

«O ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ», μια νέα σύγχρονη σειρά γεμάτη συναίσθημα και τρυφερότητα, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22:30 στον AΝΤ1 για να μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλα τα παραπάνω. Ένας ύμνος στη φιλία, στην αγάπη, στις σχέσεις, στα σημαντικά της ζωής, στους στόχους και στα όνειρα που κάποιοι δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε ή δεν προσπαθήσαμε καν.

Έξι φίλοι με διαφορετικές ανάγκες, καθημερινότητα, όνειρα και αγωνίες θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι αναπάντεχο. Κατά τη διάρκεια μιας εξόδου τους ο ένας από αυτούς, ο Άλκης, καταρρέει. Η ιατρική γνωμάτευση θα τον οδηγήσει σε έναν δύσκολο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα στη ζωή μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Δίπλα του, όμως, σε αυτή την ανηφόρα θα έχει τους φίλους του. Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όπως στα εύκολα έτσι και στα δύσκολα. Η ιατρική περιπέτεια του κολλητού τους θα κάνει όλα τα μέλη της παρέας να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Θα δουν τη ζωή από μια νέα οπτική, θα συνειδητοποιήσουν ότι αξίζει να ζουν όπως αυτοί θέλουν και όχι όπως πρέπει και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα προς το καλύτερο. Αποκαλύψεις, συγκρούσεις, απρόσμενοι έρωτες και η δύναμη της πραγματικής φιλίας κόντρα σε όλες τις προβλέψεις.

Ένα ταξίδι στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής, γιατί η ζωή δεν ξεκινά μόνο μία φορά!

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Διασκευή σεναρίου: Νίκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Τελτζίδης
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Μάριος Αθανασίου, Λένα Δροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Μαζί τους: Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Γιαννακός, Εύα Κοτανίδη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νατάσα Κοτσοβού, Λάζαρος Βασιλείου, Ηρώ Πεκτέση, Ιωάννα Πιατά, Σεμέλη Μητροπούλου κ.α

Στον ρόλο του ΄Εβαν ο Κώστας Φαλελάκης
Στον ρόλο του Στέφανου ο Γιάννης Βούρος

Πότε θα κάνει πρεμιέρα;

Η νέα σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, στις 22:30.

Οι ελληνικές σειρές του MEGA

Το Ναυάγιο

Η θάλασσα έχει τη δύναμη να ενώνει, αλλά και τη σκληρότητα να χωρίζει ανθρώπους για πάντα. Μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τη θάλασσα και τα ταξίδια με πλοίο να είναι γραμμένα στο DNA της από την αρχαιότητα ως σήμερα, έχει

δυστυχώς βιώσει πολλές ναυτικές τραγωδίες, με πολυάριθμα θύματα. Άνθρωποι που ξεκινούσαν ανυποψίαστοι ένα ταξίδι το οποίο έμελλε να μην καταλήξει ποτέ σε λιμάνι. Η σχέση μας με τη θάλασσα είναι οργανική και κάθε ναυάγιο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα έχει πάντα τη δύναμη να μας συγκλονίζει. Μία από αυτές τις υδάτινες τραγωδίες που στιγμάτισαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου 1966 και είναι μέχρι σήμερα γνωστή ως «Το ναυάγιο στη Φαλκονέρα».

«Το Ναυάγιο» έρχεται στο MEGA με ανθρώπινες ιστορίες, σκληρές, τρυφερές, απρόβλεπτες αλλά και πικρές που οδηγούν τους πρωταγωνιστές στην κάθαρση και στο φως.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Έκτορας Λιάτσος, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Δημήτρης Καπουράνης, Αθηνά Ροδίτου, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Χριστοδούλου, Θάνος Λέκκας, Νίκος Γκέλια, Κώστας Ξυκομηνός, Γιώργος Σουξές, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαρία Ζορμπά, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αντιγόνη Φρυδά, Γιώργος Μακρής, Στέλλα Ψαρουδάκη, Ελεάννα Στραβοδήμου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Νάνσυ Μπούκλη, Χρύσα Βακάλη, Εύη Δόβελου, Ελίζα Σκολίδη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Χαλβατζάρας, Πολύδωρος Βογιατζής, Φώτης Πετρίδης, Φοίβος Παπακώστας, Χρύσα Ρώμα, Θεανώ Κλάδη, Ζαχαρένια Πίνη, Στέλιος Δημόπουλος, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ιώβη Φραγκάτου, Θοδωρής Προκοπίου, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Εύη Παπαδάκη, Ανδρέας Βατζώλης, Στέλιος Βάσιλας κ.α.

Στον ρόλο της Λαμπρινής η Γιώτα Φέστα.

ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιώργος Κόκουβας
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Σπηλιόπουλος Χ.Β. – Μαίρη Ζαφειροπούλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Χαριτίδης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Νικόλας Καρανικόλας & Θωμάς Βαρβίας
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Κατερίνα Τσακότα
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Αντώνης Χαλκιάς
CREATIVE PRODUCER: Σέργιος Κωνσταντινίδης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Θοδωρής Κόντος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
ALTER EGO MASS MEDIA S.A.- MEGA
*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Milky Way

Σε μία απόμακρη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του. Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα.

Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.
Μία ονειρικά ευαίσθητη αλλά και αφοπλιστικά ειλικρινής σειρά, με δυνατές δόσεις συγκίνησης και σωτήριου χιούμορ.

Το «Milky Way» του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών Βασίλη Κεκάτου, έρχεται στο MEGA για να μας καθηλώσει αλλά και να μας απογειώσει ταυτόχρονα!

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.
Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

Πότε κάνει πρεμιέρα;

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σειράς έχει προγραμματιστεί για τις 2 Νοεμβρίου.

Famagusta

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους.

Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειάς του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του.

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος, Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός

Στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες στο πρώτο επεισόδιο, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου
Σενάριο: Βάνα Δημητρίου
Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής
Σύμβουλος Δραματουργικής Εξέλιξης: Κώστας Καπώνης
Concept: Βάνα Δημητρίου – Αντρέας Γεωργίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου
Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού
Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης
Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Πότε θα τη δούμε στην τηλεόραση;

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα κάνει πρεμιέρα η νέα ιστορική σειρά του MEGA.

Η Γη της Ελιάς

Καρδιές μοιρασμένες στα δύο. Μοιραία πάθη παίρνουν φωτιά και ανομολόγητοι έρωτες βρίσκουν διέξοδο.

Ένοχα μυστικά βγαίνουν στο φως. Ανοιχτές πληγές από το παρελθόν διαιωνίζουν το μίσος και γεννούν ακατανίκητη δίψα για εκδίκηση.

Η ζωή στη Μάνη δεν σταματά ποτέ να κρύβει εκπλήξεις.

Ο Γ’ κύκλος της δραματικής σειράς που υπογράφει η τριάδα των επιτυχιών -Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου- επιφυλάσσει μεγάλες ανατροπές και συγκλονιστικές εξελίξεις.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου
Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Με τον Νίκο Γαλανό

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αντιγόνη Νεοφύτου, Αγγελική Κιντώνη, Μελίνα Κόντη, Ζωή Γεράζη, Νάγια Τ. Καρακώστα, Βάσω Παύλου, Νικόλ Χριστοδούλου, Νίκος Κοσώνας, Μίλτος Χαρόβας, Γιώργος Αναγιωτός

Ορέστης, ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Αγγελική, η μικρή Κλειώ

Και οι:

Στέλα Φυρογένη
Κούλλης Νικολάου
Βάσια Παναγοπούλου

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου
Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης
Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου
Guest star, Μάρω Κοντού

Πότε παίζεται η σειρά;

Η επιτυχημένη σειρά του MEGA προβάλλεται κάθε Κυριακή με Παρασκευή στις 21:00.

Οι ελληνικές σειρές του OPEN, του ΣΚΑΪ & του STAR

Έρωτας Φυγάς

Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα.

Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος.

Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος. Όταν τα όνειρα γκρεμίζονται και όταν οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος…

Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσελεμέγκος, Παναγιώτης Πορτοκαλάκης

Διασκευή σεναρίου: Ρένα Ρίγγα
Επιμέλεια σεναρίου: Δημήτρης Αποστόλου
Παραγωγή: Αργοναύτες Α.Ε.
Πρωταγωνιστούν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος
Στον ρόλο του Στέφανου Παράσχου, ο Σταύρος Ζαλμάς
Στον ρόλο της γιαγιάς Αθηνάς, η Έφη Παπαθεοδώρου
Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, Χρύσα Κλούβα

Πότε παίζεται;

Ο δεύτερος κύκλος της καθημερινής δραματικής σειράς εποχής του OPEN έχει κάνει ήδη πρεμιέρα και παίζεται κάθε Κυριακή με Παρασκευή στις 20:00.

Οι Πανθέοι

«Οι Πανθέοι» το θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, σε μία σύγχρονη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. «Οι Πανθέοι», ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του Τάσο Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Το βιβλίο, ένα από τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που μεταφέρθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων», μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η οικογένεια των «Πανθέων» έρχεται στον ΣΚΑΪ σε μια σειρά που θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939…

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;..

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο…

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες…

Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες…

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Σενάριο: Γιάννα Κανελλοπούλου
Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου
Σύμβουλος Σεναρίου: Σπηλιόπουλος Χ.Β.
Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Λαμπίρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αντώνης Κουνέλας
Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς
Οργάνωση Παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση Παραγωγής: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πότε παίζεται;

Η σειρά του ΣΚΑΪ παίζεται κάθε Δευτέρα με Παρασκευή στις 21:00

IQ 160

Πρωταγωνιστές δύο από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς τους, που έχουν αφήσει το προσωπικό τους αποτύπωμα με σπουδαίες ερμηνείες στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία επιστρέφει στη μυθοπλασία μετά από 7 χρόνια απουσίας και ο Νίκος Κουρής!

Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη), εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας.

Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις.

Το επόμενο πρωί, ο υπαστυνόμος Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η αρχηγός του τμήματος, η Σοφία Χαριτάκη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) ανακαλύπτουν την παρέμβασή της, την καλούν για εξηγήσεις και βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη.

Διαπιστώνουν ότι η Πηνελόπη έχει εντοπίσει λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν είχαν προσέξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι παράξενο, καθώς είναι προικισμένη με πολύ υψηλή ευφυΐα και διαθέτει IQ 160!

Δράση, αγωνία, αστυνομικό μυστήριο αλλά και γέλιο, σε μια σειρά, που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, με εξαιρετικούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές: Σμαράγδα Καρύδη (Πηνελόπη Μουρίκη), Νίκος Κουρής (Αργύρης Καλατζής), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Σοφία Χαριτάκη), Ηλίας Μουλάς (Γιώργος Βλαστός), Ελίζα Σκολίδη (Δάφνη Φιλιππίδου), Σωτήρης Δούβρης (Λαυρέντης Γκανάς), Αριστοτέλης Μπολοβίνος (Γιάννης Παπανίκας) Χάρης Παπαδόπουλος (Παύλος Νταϊφάς)

Στο ρόλο του Αιμίλιου Παναγούλη, ο Τάσος Παλαντζίδης.
Στο ρόλο της Άσπας Μουρίκη, η Νέλλη Γκίνη.
Επίσης συμμετέχουν: Αγγελική Μάρκου (Μαρίνα Μουρίκη) και οι μικροί Φίλιππος Ελευθερόπουλος (Ηλίας Μουρίκης – Γκανάς) και Μαρία Νεαμονίτη (Στέλλα Μουρίκη – Γκανά).

Σενάριο: Βίκυ Αλεξοπούλου
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης GSC
Εxecutive Producer: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνογράφος: Γιάννης Δούμας
Ενδυματολόγος: Κική Γραμματικοπούλου
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Παραγωγός: BARKING WELL MEDIA

Πότε επιστρέφει;

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα επιστρέψει μέσα από τη συχνότητα του STAR;

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
21'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
21'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
6'
5 - 6
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
7'
5 - 5
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
  
  
 0