Κακοκαιρία Elias: Συνεχίζονται τα προβλήματα στον Βόλο - Η κατάσταση σε Εύβοια και Καρδίτσα
Συνεχίζεται η συνδρομή του στρατού σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Με προβλήματα στην υδροδότηση για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού ζουν για ακόμη μία ημέρα οι κάτοικοι του Βόλου μετά την κακοκαιρία Daniel και Elias.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τεχνικών συνεργείων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου,φαίνεται πως θα αργήσει για μερικές ακόμη ημέρες η αποκατάσταση των μεγάλων βλαβών από την κακοκαιρία Elias.

Η έλλειψη πόσιμου νερού σε σπίτια και επιχειρήσεις καλύπτεται από τις δωρεάν διανομές εμφιαλωμένων νερών.

Παράλληλα όσο περνούν οι μέρες από τις δύο απανωτές καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τον Βόλο, τόσο περισσότερο αναδύεται και το μέγεθος των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Σε πολλές περιοχές υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ειδικά στις βόρειες συνοικίες της Αγίας Παρασκευής, τον Ανω Βόλο, την Καλλιθέα, το Φυτόκο, αλλά και προς το κέντρο και δυτικά προς τα Παλαιά, την Παπαδιαμάντη, το Οξυγόνο, τη Νεάπολη και το Παλαιό Λιμεναρχείο.

Η παραλία-πλαζ του Αναύρου έχει αφανιστεί μαζί με τα παραδοσιακά εστιατόρια που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την πόλη του Βόλου για πάνω από 100 χρόνια.

Στην Αγριά υπάρχουν εκατοντάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα ανάμεσα στα χώματα ή μέσα στη θάλασσα.Ανάλογη είναι η εικόνα και στις Αλυκές όπου τα νερά που κατέβηκαν από το Πανόραμα κατέστρεψαν τα πάντα ως την παραλία, ενώ η περιοχή ακόμη δεν έχει υδροδοτηθεί.

Αύριο Δευτέρα θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σχολεία, αλλά το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αφού πολλοί καθηγητές και φοιτητές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και ίντερνετ, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται εξετάσεις.

Κακοκαιρία Elias: Συνεχίζεται η συνδρομή του στρατού σε Εύβοια, Φθιώτιδα

Η μάχη για να αποκτήσουν πρόσβαση τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζεται με σημαντική συμβολή των ενόπλων δυνάμεων.

Χθες μεταφέρθηκαν στην περιοχή και μηχανήματα του στρατού για να συμμετέχουν στην προσπάθεια αποκατάστασης των βασικών υποδομών και συγκεκριμένα:

  • Στο δήμο Ιστιαίας έχουν διατεθεί μία μπουλντόζα, ένα φορτηγό, δύο φορτωτές και ένα grader
  • Στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου- Αγίας ‘Αννας έχουν διατεθεί ακριβώς τα ίδια μηχανήματα.
  • Στη Φθώτιδα οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην αποκατάσταση των ζημιών.
  • Στο δήμο Δομοκού έχει διατεθεί ένα φορτηγό, αναμένονται τη Δευτέρα το πρωί αλλά δύο. Επίσης, έχει διατεθεί ένας λαστιχοφόρος εκσκαφέας.

Σύμφωνα με τους δημάρχους της περιοχής «χρειάζεται πολλή προσπάθεια ακόμη και κοπιώδη εργασία από τα μηχανήματα για να απεγκλωβιστούν και να δοθεί πρόσβαση στους αποκλεισμένους οικισμούς».

Από την άλλη, ο δήμος Ιστιαίας Αιδηψού ζήτησε να διατεθούν στην περιοχή κλιμάκια μηχανικών έτσι ώστε να υπάρξει αυτοψία των καταστροφών τα επόμενα 24ωρα.

Ακόμη από τη Δευτέρα όπως έχει ανακοινωθεί συνεργεία του ΕΛΓΑ αναμένεται να βρεθούν εκεί, για να καταγράψουν τις τεράστιες ζημιές που έχουν πάθει οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι που υπήρχαν.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας αναμένεται να φτάσουν επίσης τη Δευτέρα για να ξεκινήσουν αυτοψίες στις ζημιές που έχουν πάθει οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι επιχειρήσεις.

Σε πολλά χωριά ο ΔΕΔΔΗΕ έχει τοποθετήσει γεννήτριες, όπως στις Γούβες και το Καστρί της Ιστιαίας, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο που έχει καταστραφεί.

Καλύτερη η εικόνα στην Καρδίτσα

Υποχωρούν με το πέρασμα των ωρών τα πλημμυρικά φαινόμενα στα χωριά του δήμου Παλαμά, αλλά τα προβλήματα παραμένουν, που άφησαν πίσω οι κακοκαιρίες Daniel και η τελευταία Elias.

Τα χωριά που ακόμη υπάρχει νερό σε δρόμους και αυλές σπιτιών,από τις πλημμύρες σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος είναι η Μεταμόρφωση και ο Βλοχός.

Συνεργεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, με όλο το διαθέσιμο προσωπικό και τα μηχανήματα, επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Καρδίτσας πραγματοποιώντας επεμβάσεις στους επαρχιακούς δρόμους, εργασίες σε γέφυρες, καθαρισμούς ρεμάτων και τάφρων, αποκατάσταση αναχωμάτων σε ποταμούς, όπως και καθαρισμούς φερτών σε δρόμους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;