Εννέα σειρές για να υποδεχτείς το Φθινόπωρο
Καλωσόρισε το Φθινόπωρο παρακολουθώντας μερικές σειρές που σίγουρα θα σε βάλουν στο αντίστοιχο mood...

Ο Οκτώβριος βρίσκεται προ των πυλών και μπορεί το φθινόπωρο να άργησε, αλλά όπου να ‘ναι κοντοζυγώνει. Σε περίπτωση λοιπόν που ψάχνει cozy σειρούλα ή γενικώς μία σειρά να τη βλέπεις όσο έξω το τοπίο παίρνει τα χρώματα του φθινοπώρου και ο ήλιος δίνει τη θέση του στη βροχούλα, τότε εδώ σε έχουμε.

Οι παρακάτω σειρές εγγυώνται χαλάρωση, όμορφες στιγμές και φυσικά φθινοπωρινό mood!

1. Gilmore Girls

Η λίστα «ανοίγει» με μία εκ των πιο φθινοπωρινών σειρών, αφού υπάρχουν πολλές σκηνές, οι οποίες οριακά «μυρίζουν» Φθινόπωρο. Η πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά περιγράφει την ζωή της Lorelai Victoria Gilmore που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της Rory Gilmore στην φανταστική μικρή πόλη Star Hollow στην πολιτεία Connecticut των Η.Π.Α., περίπου 30 λεπτά μακριά από το Χάρντφορντ της ίδιας πολιτείας.

Για όποιον έχει δει τη σειρά που πλέον είναι all time classic, το Netflix επέλεξε να επαναφέρει στην οθόνη χαρίζοντάς μας 4 μοναδικά επεισόδια που μας έδειξαν περισσότερα για τη ζωή της Rory και της Lorelai αρκετά χρόνια μετά το επίσημο φινάλε της σειράς. Έτσι, μπορεί να δει είτε το κανονικό «Gilmore Girls» είτε το «Gilmore Girls: A Year in the Life». Μάλιστα στο «Gilmore Girls: A Year in the Life» τα τέσσερα επεισόδια έχουν τίτλους των τεσσάρων εποχών και έτσι το επεισόδιο «Fall», δηλαδή φθινόπωρο υπόσχεται να σας «βάλει» σε φθινοπωρινό mood 100%.

2. Hart of Dixie

Όταν το όνειρό της να γίνει καρδιοχειρούργος σαν τον πατέρα της αποτυγχάνει, η Zoe δέχεται να μετακομίσει από τη Νέα Υόρκη στην Αλαμπάμα και να δουλέψει μαζί με ένα άγνωστο γιατρό που της κάνει πρόταση να μοιραστούν το ιατρείο του. Tη στιγμή που φτάνει όμως στην Αλαμπάμα, ανακαλύπτει πως ο γιατρός Wilkes έχει πεθάνει και της έχει αφήσει το μισό ιατρείο στην διαθήκη του. Τότε, θα ανακαλύψει πως οι άνθρωποι στο Νότο δεν είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι.

Ή τουλάχιστον αυτό συμβαίνει είναι στην αρχή, γιατί όσο η σειρά προχωράει η Zoe δημιουργεί σχέσεις και δεσμούς φιλίας (και όχι μόνο) με τους κατοίκους της περιοχής. Πρόκειται για μία πραγματικά cozy και ανάλαφρη σειρά, όπου το ένα φθινοπωρινό σκηνικό διαδέχεται το άλλο.

3. Gossip Girl

Το «Gossip Girl» είναι μία σειρά παντός καιρού, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι δίνει φθινοπωρινά vibes. Η πρώτη σκηνή της σειράς με την άφιξη της Serena στο Upper East Side βγάζει φθινοπωρινό vibe, ενώ επεισόδια όπως αυτά της Ημέρας των Ευχαριστιών και όχι μόνο «δίνουν» μία φθινοπωρινή αύρα.

Fyi και στην σπάνια περίπτωση που δεν γνωρίζει κάτι για τη σειρά, παρακολουθούμε μία παρέα πλούσιων και κακομαθημένων μαθητών ιδιωτικού σχολείου στο Μανχάταν που κάνει τρελά πράγματα και φαίνεται να τη γλιτώνει πάντα. Όμως ένας ανώνυμος blogger παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση, η οποία γίνεται άμεσα κάτι που με σημερινούς όρους θα λεγόταν… viral!

4. The Chilling Adventures of Sabrina

Το φθινόπωρο και ιδιαίτερα ο Οκτώβριος είναι συνδεδεμένος με το Χάλοουιν. Μπορεί να είναι μία ξένη γιορτή, αλλά πολλοί τη γιορτάζουμε -ή έστω προσπαθούμε να τη γιορτάσουμε- και στα μέρη μας.

Η απόλυτη Χάλοουιν σειρά του Netflix έχει ως πρωταγωνίστρια τη μισή μάγισσα-μισή θνητή Σαμπρίνα και είναι ό,τι πρέπει για αυτή την εποχή. Στην αγαπημένη σειρά που πλέον έχει ολοκληρωθεί, η μαγεία και η παιδικότητα παιδεύουν τη Σαμπρίνα που παλεύει ανάμεσα στην εφηβεία και την κληρονομιά των γονιών της, την Εκκλησία της Νύχτας.

5. Riverdale

Το «Riverdale» κινείται σε παρόμοιο mood με αυτό της Σαμπρίνας, ενώ τα δύο «σύμπαντα» έχουν διασταυρωθεί σε ορισμένα επεισόδια. Το σκηνικό σε πολλά σημεία είναι φθινοπωρινό, ενώ το «μυστήριο» που συνήθως υπάρχει διάχυτο στην ατμόσφαιρα μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι μία must σειρά για τα φθινοπωρινά βράδια υπό τον ήχο της βροχούλας.

Στη σειρά που προσφάτως ολοκληρώθηκε βλέπουμε τον Άρτσι και την πολυάσχολη παρέα του μπλέκουν σε ένα σκοτεινό μυστήριο του Ρίβερντεϊλ, ενώ παράλληλα ασχολούνται με τα φλέγοντα θέματα όπως το σεξ, ο έρωτας, το σχολείο και η οικογένεια.

6. Twin Peaks

25 χρόνια μετά την έρευνα του Ντέιλ Κούπερ για τη δολοφονία της Λώρα Πάλμερ, το FBI βρίσκει ένα κουτί του οποίου την προέλευση δε σκοπεύει να αποκαλύψει. Μέσα στο κουτί, ένας μεγάλος φάκελος. Μία πράκτορας του FBI αναλαμβάνει να αναλύσει όλα τα αρχεία του φακέλου και όλα όσα έχουν σχέση με την παράξενη πόλη των Twin Peaks. Επίσης, πρέπει να διευκρινίσει την ταυτότητα του ανθρώπου που έφτιαξε τον φάκελο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, ανακαλύπτει μυστικά για τις ζωές των κατοίκων της πόλης, αλλά και ερευνητικές αναφορές του Ντέιλ Κούπερ, που έχει έκτοτε εξαφανιστεί, αποκόμματα εφημερίδων, μία αναφορά αυτοψίας και άλλες απόρρητες πληροφορίες.

Η σειρά είναι τοποθετημένη στην πολιτεία της Washington και το σκηνικό είναι πάντα βροχερό και θολό, όπως συνηθίζεται να είναι ο καιρός γενικότερα εν μέσω Φθινοπώρου.

7. Stranger Things

Το Stranger Things είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις σειρές φαινόμενα του Netflix, η οποία από την πρώτη στιγμή «εισέβαλε» στην καρδιά του κοινού και έμεινε εκεί. Η πρώτη σεζόν εκτυλίσσεται το Νοέμβριο, δηλαδή χρονικά είναι τοποθετημένη στην «καρδιά» του φθινοπώρου, λίγο πριν την έλευση του χειμώνα.

Η σειρά μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στη δεκαετία του ’80 στη μικρή πόλη Hawkins της Indiana. Εκεί δε συμβαίνουν ποτέ σοβαρά εγκλήματα, μέχρι τη στιγμή που ένα μικρό αγόρι εξαφανίζεται κάτω από εξαιρετικά περίεργες συνθήκες. Η μητέρα του με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, καθώς ψάχνουν στοιχεία για την εξαφάνιση του γιου της, έρχονται αντιμέτωποι με απόρρητα κυβερνητικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα μικρό περίεργο κορίτσι που ίσως κρατάει το κλειδί του μυστηρίου. Πρόκειται για μία απίστευτη σειρά που μετράει ήδη τέσσερις σεζόν και θα σε βάλει σίγουρα στο τρομακτικό mood του Halloween.

8. Virgin River

Η σειρά «Virgin River» πήρε το όνομά της από το (φανταστικό, μην το ψάξετε στον χάρτη) μέρος που διαδραματίζονται τα γεγονότα. Το «Virgin River» είναι μία πόλη που μοιάζει να είναι διαρκώς φθινοπωρινή και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Γενικώς είναι αρκετά ανάλαφρη και μοιάζει αρκετά με το «Hart of Dixie», το οποίο αναφέρθηκε παραπάνω.

Στη σειρά βλέπουμε μία νοσοκόμα η οποία μετά από ένα τραυματικό γεγονός θέλει να κάνει μια νέα αρχή. Έτσι, μετακομίζει από το Λ.Α. σε μια απομακρυσμένη πόλη της βόρειας Καλιφόρνιας (κοινώς πηγαίνει στη μέση του πουθενά) και ξαφνιάζεται με αυτό και αυτόν που συναντά εκεί πέρα.

9. Once Upon A Time

Το φθινοπωρινό τοπίο μοιάζει να να βγήκε από παραμύθι και το «Once Upon A Time» είναι αυτό ακριβώς. Στη σειρά βλέπουμε την 28χρονη Emma Swan που εγκατέλειψε τον γιο της πριν από 10 χρόνια. Μια μέρα της χτυπάει την πόρτα ένα 10χρονο αγόρι ονόματι Henry ισχυριζόμενος πως είναι ο γιος της. Ο Χένρις ζητάει απελπισμένα την βοήθεια της, καθώς σύμφωνα με το παιδί η Emma είναι η κόρη της Χιονάτης και του πρίγκιπα του παραμυθιού.

Όταν γεννήθηκε με μαγικό τρόπο στάλθηκε μακριά από τον παραμυθένιο κόσμο για να προστατευτεί από την κατάρα της μάγισσας. Αδυνατώντας να βρει το μωρό, η μάγισσα παγίδεψε τους ήρωες του παραμυθιού στον δικό μας κόσμο στην πόλη Storybrooke, χωρίς να έχουν καμιά ανάμνηση του παρελθόντος και χωρίς να μπορούν να φύγουν εκεί. Σύμφωνα με την προφητεία το μωρό της Χιονάτης και του μαγευτικού πρίγκιπα όταν γίνει 28 χρονών θα τους ελευθερώσει από τα μάγια της διαβολικής βασίλισσας και ο Χένρι βρέθηκε στο κατώφλι της για να τη βοηθήσει να «σπάσει» την κατάρα.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1