Κόπηκαν δρόμοι στη Βόρεια Εύβοια - Πάνω από 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα έπεσαν στην Ιστιαία
Σήμερα το πρωί αποφασίστηκε κατόπιν εντολής του δημάρχου η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στην Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, με αποτέλεσμα η μετακίνηση μεταξύ χωριών να μην είναι εφικτή.

Παρότι χθες αργά το βράδυ φαινόταν να έχουν υποχωρήσει τα φαινόμενα της κακοκαιρίας Elias, από τα ξημερώματα της Πέμπτης η βροχόπτωση είναι συνεχής και έντονη.

Τα ρέματα έχουν φουσκώσει, ενώ λάσπες, χείμαρροι, κορμοί δέντρων και φερτά υλικά, έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από το οδοιπορικό της “Κ” το οδικό δίκτυο από το χωριό Ροβιές προς την Αιδηψό δεν είναι προσβάσιμο λόγω κατολισθήσεων. Επίσης, αδύνατη είναι η μετακίνηση από τις Ροβιές προς τη Χαλκίδα, τις Κεχριές και το Προκόπι.

Οι κάτοικοι στις Ροβιές δεν έχουν ρεύμα, ενώ η υδροδότηση που είχε πρόβλημα το πρωί, έχει πλέον αποκατασταθεί. Οπως δήλωσε στην «Κ» κάτοικος του χωριού Ροβιές «δεν έχει σταματήσει να βρέχει από τα ξημερώματα. Εχουν κοπεί οι δρόμοι και δεν έχουμε ρεύμα. Το νερό κόβεται και επανέρχεται. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Σήμερα το πρωί αποφασίστηκε κατόπιν εντολής του δημάρχου η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας, λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα. Στο Πευκί, τις Γούβες, το Προκόπι και άλλα χωριά στην κεντρική και βόρεια πλευρά πυροσβέστες επιχειρούν με βάρκες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων. Ωστόσο, και η μετακίνηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από το κέντρο της Χαλκίδας προς τη Βόρεια Εύβοια είναι αδύνατη, καθώς οι δρόμοι δεν το επιτρέπουν, με τα μηχανήματα να προσπαθούν να ανοίξουν πέρασμα για τα σωστικά συνεργεία.

Πηγή: kathimerini.gr

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;