Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον πληθωρισμό σε βασικά αγαθά – Όσα προβλέπει
Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης και των Σπαρτιατών.

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης και των Σπαρτιατών.

Την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σημειώνεται πως η τροπολογία προβλέπει την υποχρέωση των σούπερ μάρκετ να ανακοινώνουν οποιαδήποτε αύξηση τιμής αγοράς από προμηθευτή προϊόντων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών ή παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση.

Παράλληλα, προβλέπεται η επισήμανση προϊόντων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» αλλά και η ανακοίνωση ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Νωρίτερα, κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σημείωσε πως «όπως κάναμε και στην ενεργειακή κρίση, το ίδιο κάνουμε και στο θέμα του πληθωρισμού στα τρόφιμα και τα καταναλωτικά προϊόντα, με δράσεις και μέτρα που δεν έλαβε καμία άλλη χώρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
'
90 - 82
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;