Κακοκαιρία Elias: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή
Οι περιοχές που τα σχολεία θα είναι κλειστά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων την Πέμπτη (27/9) και την Παρασκευή (28/9) με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την κακοκαιρία Elias.

Tο απόγευμα εστάλη SMS από το 112 στους κατοίκους του Βόλου για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή.

 

Με απόφαση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, ανακοινώνεται η αναστολή λειτουργείας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, αύριο Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα, δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Κλειστά και αύριο, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον Δήμο Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Σκιάθου. Τα μαθήματα θα διεξαχθουν μέσω τηλεκπαίδευσης, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Νέο 112 με απαγόρευση της κυκλοφορίας-Πλημμυρικά φαινόμενα στον Βόλο

Πλημμυρικά φαινόμενα πλέον και πάλι στον Βόλο και τα προάστιά του από την σφοδρή καταιγίδα που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας .

Νέο μηνυμα του 112, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού εστάλει στις 19.10, αναφέρει ότι «με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» με αποτέλεσμα να διακοπούν και οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα.

Επιπλέον, πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;