Κακοκαιρία Elias: Μπαράζ μηνυμάτων μέσω 112
Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στην Αττική, ωστόσο, λίγο αργότερα, πηγές της Πυροσβεστικής διευκρίνισαν ότι το μήνυμα σε κατοίκους των προαστίων της Αθήνας, αφορούσε περιοχές εκτός Αττικής.

Νέα μηνύματα εστάλησαν από το 112 το απόγευμα της Τρίτης (26/9), προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, ειδοποίηση εστάλη σε Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία και βόρεια Εύβοια, κάνοντας λόγο για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται.

 

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στην Αττική, ωστόσο, λίγο αργότερα, πηγές της Πυροσβεστικής διευκρίνισαν ότι το μήνυμα σε κατοίκους των προαστίων της Αθήνας, αφορούσε περιοχές εκτός Αττικής.

Προειδοποιητικό μήνυμα έλαβαν, μεταξύ άλλων, κάτοικοι σε Νέο Φάληρο, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Ιλιον και Περιστέρι.

Κακοκαιρία Elias: Προειδοποιητικά μηνύματα σε Πελοπόννησο και Ιόνιο

Προειδοποιητικά μηνύματα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέσα στο επόμενο 24ωρο, λόγω της κακοκαιρίας Elias, δέχθηκαν από το σύστημα 112 περιοχές στην Πελοπόννησο και νησιά του Ιονίου.

Η κακοκαιρία Elias, η οποία έκανε αισθητή την παρουσία της από τη Δευτέρα, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονη χαλαζόπτωση, αναμένεται να πλήξει τις συγκεκριμένες περιοχές.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο SMS.

 

Λίγο μετά τους κατοίκους της Πελοποννήσου, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

 

Πώς θα κινηθεί το σύστημα της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το τέλος της ημέρας και θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στους νομούς Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και από αργά το απόγευμα Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά) μέχρι και το βράδυ της Τρίτης. Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

 

κακοκαιρία Elias

Kακοκαιρία Elias: Επιδείνωση την Τετάρτη

Αύριο, τα φαινόμενα θα ενισχυθούν, επηρεάζοντας περισσότερο τα κεντρικά, ανατολικά, και νότια τμήματα της Ελλάδας. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στη ανατολική και νότια Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο – ιδιαίτερα κεντρική και βόρεια – η οποία φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στο νομό Χανίων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά).

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;