Ζώδια: Πανσέληνος στον Κριό το μεσημέρι της 29ης Σεπτεμβρίου - Φλογερές συγκινήσεις
Τι θα φέρει η Πανσέληνος στον Κριό στο κάθε ζώδιο.

Ζώδια: Πανσέληνος στον Κριό το μεσημέρι της 29ης Σεπτεμβρίου – Φλογερές συγκινήσεις

Από την Λίλιαν Σίμου – astrolife.gr

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου φθινοπωρινού μήνα, η Πανσέληνος στον Κριό κορυφώνεται το μεσημέρι της 29ης Σεπτεμβρίου στην 6η ζωδιακή μοίρα του Κριού. Καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στην κορυφή του χάρτης της Πανσελήνου, στο Μεσουράνημα και η Σελήνη στο Ναδίρ, η Πανσέληνος μας καλεί σε ατομική πρωτοβουλία που θα φέρει ενότητα, αλληλεγγύη, ισορροπία, αδελφοποίηση και ομοψυχία.

Το δυνατό φεγγάρι των παρορμητικών συγκινήσεων, με τα πάθη και τους πόθους μας να διεγείρονται και να επιθυμούμε να εκφραστούμε με φλόγα, έντονα, με ενθουσιασμό, με αμεσότητα

Ένα φεγγάρι στον Κριό, έρχεται να υπογραμμίσει την επιθυμία για κατάκτηση, διεκδίκηση, έναρξη ενός νέου κύκλου. Με τόλμη και ταχύτητα, επιδιώκουμε την ισορροπία στις σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα, ενδέχεται να έρθουμε σε σύγκρουση προς όποιον τραυματίζει το συναίσθημα, με πιθανότητα το σπάσιμο δεσμών που εγκλωβίζουν τη ζωή μας.

Οι συγκινήσεις με παρορμητική ταχύτητα, δυναμιτίζουν το σθένος και την αποφασιστικότητα. Μας ενδιαφέρει η δίκαιη απολαβή σε συνεργασίες και σχέσεις, η επαναφορά της γαλήνης στη ζωή μας. Όμως την διεκδικούμε αρκετά έντονα, κάποιες φορές «καίγοντας» τα δίκαιά μας.

Το συναίσθημα μοιάζει με ερωτικό κάλεσμα προς μία νέα τολμηρή αλλαγή.

Πώς θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση της Πανσελήνου;

Η σύνθεση του χάρτη δείχνει τη ροή της ζωής μας να στρέφεται άμεσα, γρήγορα, βιαστικά, επιτακτικά. Ενδιαφέρουσα η σύνοδος του Βορείου Δεσμού της Σελήνης με τον Χείρωνα στον Κριό επίσης, που προωθεί ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μας, με στόχους μακροχρόνιους και με αίσθηση της Αποστολής μας. Η Σελήνη με τον κυβερνήτη της, Άρη σε αδυναμία στον Ζυγό και σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό, μας φέρνει σε επαφή με το χθες, τις εμπειρίες που προκάλεσαν ρωγμή στις ανθρώπινες σχέσεις, πίκρα, ανταγωνισμό, διάσπαση της ομόνοιας, της ειρήνης, της ομοψυχίας.

Η ψυχή- Σελήνη, ανάβει ξανά τη σπίθα της δημιουργίας και της πρωτοβουλίας. Θέλουμε με την φλόγα που μας διακατέχει, να λύσουμε τα δεσμά του πόνου, να σπείρουμε ένα νέο σπόρο δημιουργίας, να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες, να πιστέψουμε στο «αύριο»…Να ενωθούμε ξανά με τον συν-άνθρωπο, να έρθουμε κοντά με εκείνους που μας αγγίζουν την καρδιά, να φέρουμε στο φως ό,τι καλύτερο μπορεί να αγγίξει τη ζωή μας.

Καθώς διανύουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο, όπως εξηγήσαμε στην Φθινοπωρινή Ισημερία, η έμφαση πλανητών στην φωτιά, ανάβει την σπίθα της ελπίδας.

Η Αφροδίτη εδώ και μήνες στον Λέοντα, υπογραμμίζει την επιθυμία για χαρά, αγάπη, έρωτα και δημιουργία. Υπάρχουν αυτοί μας άφησαν τραυματικές εμπειρίες, αλλά οι εμπειρίες αυτές έγιναν μαθήματα ζωής. Οργανώνουμε ξανά τα επόμενα βήματα και πιστεύουμε στη γνώση και στη δύναμή μας. Πιστεύουμε «σε μας». Αν χάθηκε μία μάχη, δεν χάθηκε ο πόλεμος.

Η Πανσέληνος φωτίζει τη θέληση, την αποφασιστικότητα, την ανάγκη να τολμήσουμε ξανά. Ακόμη κι αν καθυστερούν κάποια σχέδια, ακόμη κι αν υπάρχουν αντιπαραθέσεις και δυσκολίες, ο σπόρος παραμένει ως δύναμη ψυχής. Η αγάπη θα φέρει φωτεινές διεξόδους αργά ή γρήγορα. Η πίστη σε φωτεινούς ανθρώπους που θα είναι συνοδοιπόροι, είναι επίσης η δύναμή μας.

Στόχος και επίτευξη, είναι η συμπόρευση με ειρήνη, δικαιοσύνη, αρμονία και πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον για μας και όσους μας περιβάλλουν. Να συσφίξουμε δεσμούς που έσπασαν, από τραυματικές εμπειρίες και επιθετικότητα. Να ανακαλύψουμε την γενναιότητα και την μαχητικότητα.

Όσο κι αν ο ρυθμός είναι εκρηκτικός, θεωρώ πως είμαστε πλέον σε εγρήγορση και οφείλουμε σε μας, στους αγαπημένους μας, στο έργο μας, στους στόχους μας, αυτή την μετάβαση και ένα νέο κεφάλαιο ζωής, που θα μας αντιπροσωπεύει ουσιαστικά.

Η προοπτική για νέους ορίζοντες, είναι το όραμά μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο σπόρος των αλλαγών έπεσε και μας έκανε να δεχτούμε τον πυρετό της δράσης.

Σε κοσμικό επίπεδο, οι λαοί θα αισθανθούν πως πρέπει να προβούν σε πρωτοβουλίες (Κριός) αλλαγής βαθιάς και ριζικής, όχι επιφανειακές και ανούσιες αντιδράσεις για το «φαίνεσθαι» Η θεραπεία θα είναι σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.

Στον άξονα Κριού και Ζυγού, στην ουσία χάνεται η υπομονή στις συνεργασίες και στις προσωπικές σχέσεις. Το «εγώ» προβάλλει τις ανάγκες του, αλλά τότε απειλείται η σχέση και επιβάλλεται να διαλυθεί, η προσωπική ανάγκη ή η ίδια η σχέση. Το «εγώ» δεν πρέπει να αλλοιώνεται και να αφομοιώνεται από το σύνολο, αλλά να βοηθά στο σύνολο διατηρώντας την ταυτότητά του.

Η σκέψη είναι αναλυτική, ουσιαστική, μεθοδική και αποφεύγουμε την πλάνη και την ουτοπία, γιατί θα απογοητευθούμε. Ενδέχεται να αποδομήσουμε ό,τι μας άγγιξε και πιστέψαμε εξιδανικεύοντάς το.

Η απομυθοποίηση, φέρνει περισσότερη αυτογνωσία, με νέες προοπτικές, νέους στόχους, που γεννώνται αυτή ακριβώς την εποχή. Αναλύοντας βλέπουμε πως υπάρχει γνώση, διεύρυνση, με αλλαγή διάθεσης και συναισθημάτων. Η αισιοδοξία μπορεί να ανατρέψει την μελαγχολία, την παραίτηση, την αποθάρρυνση, την θλίψη. Η συζήτηση, ο διάλογος με επιχειρήματα, η στήριξη από ανθρώπους που διαθέτουν τα προσόντα να μας ανακουφίσουν και να δούμε «μακρύτερα» από το σήμερα.

Η ευεργετική υποστήριξη του Χείρωνα, περιγράφει την δύναμη της εμπειρίας, της γνώσης. Μοιάζει με ένα σοφό δάσκαλο που μας στηρίζει και καθοδηγεί προς θεραπευτικές λύσεις.

Είναι σημαντικό να δράσουμε πιο συνετά, λιγότερο βιαστικά, προκειμένου να αφουγκραστούμε τις δονήσεις της ψυχής.

Η εικόνα της Πανσελήνου μπορεί να εκφράσει:

  • Αυθεντικότητα στην αυτοέκφραση
  • Ανατροπές σε κάθε επίπεδο
  • Μεταρρυθμίσεις
  • Ισχυρογνωμοσύνη
  • Εγωκεντρισμό
  • Πραγματική στροφή στη ζωή μας
  • Αναδόμηση της ύπαρξής μας, των σχέσεων, των σημαντικών στόχων
  • Ένα φως να μας οδηγεί
  • Βιαστικές αποφάσεις
  • Αλλαγή σε συνεργασίες ή σχέσεις παρορμητικά

Να κρατήσουμε τα θετικά, που είναι:

  • Η έμφαση στη δημόσια εικόνα μας σε συνδυασμό με την ατομικότητα,
  • η υπομονή στις σχέσεις που αξίζουν, αφού τις έχουμε διακρίνει από τις ανούσιες,
  • το τέλος σχέσεων που ήταν χειριστικές, πιεστικές, παγίδες της ψυχής μας,
  • η διεκδίκηση για κάθε ανάγκη που έμεινε ακάλυπτη για καιρό και απαιτείται να καλυφθεί,
  • η ανάγκη να θεραπεύσουμε τα κενά των σχέσεων, με ήπιους τρόπους και ευαισθησία,
  • τέλος, η απαραίτητη κατανόηση σε συνεργασίες και σχέσεις κι από τις δύο πλευρές…

Οι συμβουλές μας ανά ζώδιο και ωροσκόπο, προκειμένου να χειριστούμε καλύτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο

Κριός

Θετικά: Σίγουρα πρωταγωνιστές της Πανσελήνου και διαρκώς ανυπόμονοι, κινδυνεύετε να αντιδράσετε άμεσα και δίχως σκέψη σε κάθε δύσκολη αντιπαράθεση. Αλλά σας φέρνει εντάσεις και μία αναστάτωση και θα πρέπει να την διαχειριστείτε με την ετοιμότητα που σας διακρίνει στις δύσκολες ώρες. Είστε σε μία διαρκή αναζήτηση νέων προοπτικών, ενδεχομένως αλλάζοντας συνεργάτες και έχοντας κοντά σας λίγα αλλά πολύ πιστά άτομα. Μία στροφή στην καριέρα σας, θα σας αλλάξει πορεία. Αν έχετε εργαστεί πολύ για ένα έργο, έχετε την ευχέρεια να διακριθείτε τώρα. Ένα οικείο πρόσωπο θα σας στηρίξει και θα συνεχίσετε να οραματίζεστε «το αύριο».

Αρνητικά: Αλλαγές που σας δημιουργούν δυσκολία στην ισορροπία που είχατε στη ζωή και στα βασικά σας θέματα, σας ταράζουν. Μην αγχωθείτε και κυρίως μην χάσετε την ετοιμότητά σας. Η λύση θα είναι να αναζητήσετε ελιγμούς και να προσαρμοστείτε σταδιακά στις νέες προκλήσεις, είναι μία άσκηση υπομονής και νου, που θα σας βοηθήσει ουσιαστικά. Η σχέση σας περνά από κρίση, γι’ αυτό μην θίγετε τις ευαισθησίες ο ένας του άλλου. Χειριστείτε με λεπτότητα της διαφωνίες.

Ταύρος

Θετικά: Ευτυχώς υπάρχουν συνθήκες με την Πανσέληνο στον Κριό, που ευνοούν την έμπνευση, την συνεργασία με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και την ευέλικτη και ευπροσάρμοστη κίνηση, ειδικά αυτή την τεταμένη περίοδο. Ο οραματισμός, η αναζήτηση νέων σχεδίων, θα σας κάνει γόνιμους, με στόχους που ενδεχομένως αλλάζουν, αλλά δεν σας προκαλούν δέος. Συγκεντρωθείτε σε ένα βασικό σχέδιο και επιμείνετε σ’ αυτό! Κάποιος από το άμεσο περιβάλλον σας, θα σας βοηθήσει με τις συμβουλές του και θα σας προστατεύσει από τις κακοτοπιές. Καλό θα είναι να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και να αισθανθείτε ασφάλεια με όσους έχουν κατανόηση.

Αρνητικά: Θα ανακαλύψετε ένα απρόβλεπτο ανταγωνιστή, κυρίως αν βρίσκεται στον εργασιακό σας χώρο. Αλλάζοντας την στάση σας, απομακρύνεστε και θωρακίζεστε. Αποφύγετε να μοιράζεστε την συναισθηματική σας ζωή, με άλλους, όπως και τα δημιουργικά σας όνειρα. Μην ριψοκινδυνέψετε μία σταθερή σχέση για εγωιστικούς λόγους.

Δίδυμοι

Θετικά: Σίγουρα μπορείτε να κινηθείτε εκπληκτικά γρήγορα, κυρίως για να προωθήσετε με ευστροφία τα σχέδιά σας, κάνοντας τις κατάλληλες προσαρμογές και πιθανότατα, αγγίζοντας περισσότερες από μία κατευθύνσεις επιλογών. Έτσι να διατηρήσετε μία σχετική ισορροπία στην ζωή σας αλλά και τον ενθουσιασμό, πως παρά τις δυσκολίες της τελευταίας πενταετίας, έχετε την ευκαιρία μίας νέας αρχής. Φίλοι και αγαπημένοι θα είναι πηγή έμπνευσης για σας και μία θετική ενθαρρυντική παρουσία, αν και τα σχόλιά τους θα σας κουράζουν κάποιες φορές. Φίλοι έρχονται ξαφνικά και προτείνουν ιδέες που σας εντυπωσιάζουν. Μην βιαστείτε όμως να τις υιοθετήσετε. Κάποιοι από αυτούς επιδιώκουν να σας χειραγωγήσουν.

Αρνητικά: Δεν αντέχετε τόση πίεση. Και η έλλειψη ομαλών εργασιακών σχέσεων, σας ανησυχεί. Η κρίση εκεί θα φανεί μέσα από ανταγωνισμό και αντιζηλία. Θα σας βοηθήσει να είστε περισσότερο σε εγρήγορση, αφού το καλούν οι συνθήκες της εποχής. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;