Κέρκυρα: Καταγράφηκαν δύο θάνατοι από λεπτοσπείρωση
Οι δύο θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί από το Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο.

Δύο θανάτους από λεπτοσπείρωση καταγράφει το χωριό Καρουσάδες στη βόρεια Κέρκυρα, με τον ΕΟΔΥ να δίνει εντολή στη Διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες επιδημιολογικής έρευνας στην περιοχή, απολυμάνσεις καθώς και μυοκτονία.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ένας άνδρας από το συγκεκριμένο χωριό, ο οποίος είχε μολυνθεί από λεπτοσπείρωση, έχασε τη ζωή του την Παρασκευή μετά από σύντομη νοσηλεία.

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα λεπτοσπείρωσης από τον Μάιο, ενώ διασταυρωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τρίτο κρούσμα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας, ωστόσο, η κατάστασή του βελτιώθηκε και διέφυγε τον κίνδυνο.

Οι δύο θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί από το Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, ενώ για το δεύτερο περιστατικό, αναμένεται μετά το θετικό δείγμα του βακτηριακού ελέγχου, το αποτέλεσμα του μοριακού.

Σημειώνεται ότι η λεπτοσπείρωση δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά από επαφή (μέσω του στόματος, της μύτης, του επιπεφυκότα) ή κατανάλωση μολυσμένου νερού από ούρα ζώων.

Στις οδηγίες προφύλαξης που επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, καταπολέμηση των τρωκτικών σε κατοικίες, αυλές, αποθήκες, απομάκρυνση απορριμμάτων γύρω από τις οικίες, καθαρισμός χώρων αποθήκευσης, περίφραξη και ασφαλής διατήρηση αποθηκευμένων τροφίμων, ζωοτροφών ή αγροτικών προϊόντων και σχολαστικός καθαρισμός πιθανώς μολυσμένων χώρων (στάβλοι, σφαγεία, κρεοπωλεία κ.α.)

Κατά τη διάρκεια γεωργοκτηνοτροφικών εργασιών συστήνεται επίσης η χρήση προστατευτικού ρουχισμού (γαλότσες, γάντια, αδιάβροχος ρουχισμός κλπ.), ενώ μετά από επαφή με ούρα, ζώα, χώμα ή στάσιμα ύδατα, είναι αναγκαίο το πλύσιμο των χεριών και ο καθαρισμός εκδορών του δέρματος.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;