Τα διαβατήρια σε μερικά χρόνια θα είναι άχρηστα - Πώς θα ταξιδεύουμε;
Από το 2024 ότι το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης θα εισαγάγει αυτοματοποιημένο έλεγχο, ο οποίος θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια.

Το ταξίδι σε ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου πρόκειται να γίνει ακόμα πιο ομαλό το επόμενο έτος.

Από το 2024 το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης θα εισαγάγει αυτοματοποιημένο έλεγχο, ο οποίος θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια, χρησιμοποιώντας μόνο βιομετρικά δεδομένα.

«Η Σιγκαπούρη θα είναι μια από τις πρώτες λίγες χώρες στον κόσμο που θα εισαγάγει αυτοματοποιημένο έλεγχο χωρίς διαβατήριο», ανακοίνωσε η υπουργός Επικοινωνίας Josephine Teo.

Η βιομετρική τεχνολογία, μαζί με το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιο βαθμό στο αεροδρόμιο Changi σε αυτοματοποιημένες λωρίδες στα σημεία ελέγχου ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ωστόσο, οι επερχόμενες αλλαγές «θα μειώσουν την ανάγκη των επιβατών να παρουσιάζουν επανειλημμένα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα», είπε η Teo.

Τα βιομετρικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός «ενιαίου διακριτικού ελέγχου ταυτότητας» που θα χρησιμοποιείται σε διάφορα αυτοματοποιημένα σημεία επαφής – από την παράδοση αποσκευών έως την επιβίβαση – εξαλείφοντας την ανάγκη για ταξιδιωτικά έγγραφα όπως τα διαβατήρια.

Ωστόσο τα διαβατήρια θα εξακολουθούν να απαιτούνται για πολλές χώρες εκτός της Σιγκαπούρης που δεν προσφέρουν άδεια χωρίς διαβατήριο, τόνισε η Teo.

Το μέλλον των ταξιδιών;

Τα ταξίδια με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και η βιομετρική ταυτοποίηση θα μπορούσε σύντομα να είναι το μέλλον του ταξιδιού, λένε οι παρατηρητές, σύμφωνα με το CNN.

Το 2018, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι εισήγαγε «Έξυπνες Πύλες», οι οποίες χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου για την επαλήθευση της ταυτότητας των ταξιδιωτών σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Οι επιβάτες επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ή τις σαρώσεις προσώπου για έλεγχο ταυτότητας, αντί να βασίζονται σε φυσικά διαβατήρια.

Αλλού στον κόσμο, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιο βαθμό σε αεροδρόμια του Χονγκ Κονγκ, του Τόκιο, του Νέου Δελχί, του Λονδίνου και του Παρισιού μεταξύ άλλων.

Πηγή: moneyreview.gr

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
53'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
53'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΗΜ
33 - 51
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΗΜ
40 - 36
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;