Σχολεία: Πρώτο κουδούνι στη Θεσσαλία
Με δύο εβδομάδες καθυστέρηση ανοίγουν τα σχολεία στην πολύπαθη περιφέρεια - Μέτρα για τα παιδιά περιοχών που αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει τη Δευτέρα στη Θεσσαλία με καθυστέρηση δύο εβδομάδων λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες. Βεβαίως, η αρχή θα γίνει μετ’ εμποδίων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους – ευτυχώς λίγους. Λόγω των κτιριακών προβλημάτων αλλά και των κατεστραμμένων δρόμων, κάποιοι μαθητές θα μεταστεγασθούν προσωρινά και κάποιοι άλλοι θα κάνουν τηλεμάθημα. Μέτρα θα υπάρξουν και για την πρόληψη έναντι των υγειονομικών κινδύνων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, με βάση τα έγγραφα των δήμων, προβλήματα παρουσιάζονται σε 28 από τις συνολικά 1.034 σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας (2,7%) και αφορούν 1.226 από τους 90.181 μαθητές (1,36%).

Προσωρινή μεταστέγαση

Αποφασίστηκε να μεταστεγασθούν προσωρινά σε κτίρια σχολικών μονάδων στον ίδιο ή σε όμορους δήμους και σε πρωινή βάρδια (εκτός δύο περιπτώσεων) μαθητές από έξι σχολεία της Φαρκαδόνας, ένα των Τρικάλων, επτά του νόμου Λαρίσης (πέντε από το χωριό Γιάννουλη και δύο από τη Φαλάνη), δύο του Κιλελέρ, ένα στο Νότιο Πήλιο, τρία στον Βόλο, δύο των Σοφάδων και έξι του Παλαμά. Η μεταφορά τους θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ακόμη θα λειτουργήσει «ψηφιακό σχολείο» για τους μαθητές όλων των βαθμίδων των χωριών Πουρί, Κισσός, Αγ. Δημήτριος και Ανήλιο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαγνησίας εξαιτίας δυσκολιών μετάβασης των μαθητών στο σχολείο λόγω προβλημάτων του οδικού δικτύου. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα τηλεσχολείο, το οποίο θα παρακολουθούν, ανάλογα με την τάξη τους, οι μαθητές από αυτά τα χωριά. Το υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε και θα παραχωρηθούν στις σχολικές μονάδες τάμπλετ για να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω του ψηφιακού σχολείου.

Οι μαθητές των οποίων οι οικογένειες έχουν μετακινηθεί λόγω των καταστροφικών συνεπειών της πλημμύρας μπορούν να εγγραφούν σε σχολείο της περιοχής που κατοικούν τώρα. Είναι αυτονόητο πως όταν επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους θα μπορούν να αλλάξουν σχολική μονάδα. ;Aλλωστε, όπως ανέφερε χθες στο kathimerini.gr στέλεχος του υπουργείου, η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς λόγω των έργων επισκευής. Είναι ενδεικτικό ότι στα μέσα της εβδομάδας το 10% των σχολείων είχε προβλήματα που δυσχέραιναν υπέρμετρα την επαναλειτουργία τους, αλλά χθες το ποσοστό περιορίστηκε στο 2,7%. Παράλληλα θα έχουν απομακρυνθεί έως τη Δευτέρα οι πιθανές εστίες μόλυνσης κοντά στα σχολεία. Στις περιοχές όπου με βάση τις εκθέσεις των υγειονομικών αρχών υφίσταται προβληματισμός για την ποιότητα του νερού, υπάρχει μέριμνα ώστε να παρέχεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εμφιαλωμένο νερό. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη τα παιδιά, όπου χρειάζεται, να έχουν στη διάθεσή τους μάσκες προστασίας για πάσα χρήση και αντισηπτικά. Τέλος, θα γίνει αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εντός του σχολικού έτους, ενώ θα αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα βιβλία και ο σχολικός εξοπλισμός.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
5'
61 - 39
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;