Γιάννης Τοπαλούδης: «Ως φορολογούμενοι πληρώνουμε τον δικηγόρο των δολοφόνων του παιδιού μας»
«Κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια»

«Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε ο Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, με αφορμή το αίτημα αναίρεσης των ποινών που ζήτησαν οι δολοφόνοι της κόρης του.

«Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;» αναρωτήθηκε o Γιάννης Τοπαλούδης.

«Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε; Αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου» σημείωσε.

Οι δύο δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη προχώρησαν σε αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου για τη δολοφονία της , οι οποίοι επικαλούνται το τεκμήριο της αθωότητας και εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου επειδή κατά τη διάρκεια της δίκης η κοινή γνώμη ήταν στραμμένη εναντίον τους.

Γιάννης Τοπαλούδης: Κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια

Ο Γιάννης Τοπαλούδης αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες υποθέσεις κατά τις οποίες οι οικογένειες έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο, επισημαίνοντας πως «επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια».

«40 δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένεια μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που δυστυχώς θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο. Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας» συμπλήρωσε.

«Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τους Άρειος Πάγος για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας» ανέφερε.

«Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη αναφέρθηκε και στον όρο «γυναικοκτονία».

«Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία στον Ποινικό κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας» τόνισε ο τραγικός πατέρας σημειώνοντας πως «δεν το αντιλαμβάνεται κανένας, για να έρθει κάποια ποινή στους εγκληματίες και γι αυτό, για την οικογενειοκτονία» ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχουν κάποιοι δικηγορίσκοι που μέσα στις δικαστικές αίθουσες δολοφονούν, ξαναβιάζουν τις ψυχές μας, τις ψυχές των παιδιών μας. Να μπει επιτέλους ένας εθνικός φραγμός σε κάθε τέτοιο δικηγορίσκο που προσβάλει ξανά τη μνήμη του παιδιού μας».

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
21'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
21'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
6'
5 - 6
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
7'
5 - 5
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;