Παύλος Φύσσας: 10 χρόνια από τη δολοφονία του Killah P στο Κερατσίνι
Παύλος Φύσσας: Μια δολοφονία που συγκλόνισε την Ελλάδα.

10 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Μια πολιτική δολοφονία από τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής  που στέρησαν τη ζωή του 34χρονου καλλιτέχνη.

Ξημέρωνε 18 Σεπτέμβρη του 2013, στις 00:05 τα μεσάνυχτα ο ράπερ Killah P πέφτει στο έδαφος νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά που είχε φτάσει έξω από την καφετέρια που ήταν ο Παύλος με την κοπέλα του και έναν φίλο.

Τα τάγματα εφόδου των φασιστών έσπευσαν στο μαγαζί για να χτυπήσουν τον Παύλο, επειδή εξέφρασε αρνητική άποψη για το ναζιστικό μόρφωμα.

Ο Παύλος πάλεψε μόνος του με ένα πλήθος φασιστών, αλλά εν τέλει έπεσε νεκρός από μαχαίρωμα ενός εκ των μελών της Χρυσής Αυγής, του Γιώργου Ρουπακιά.

Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα, με τη Χρυσή Αυγή να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη μήνες αργότερα. Οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής και ήταν η αφορμή για περαιτέρω έρευνες για ποινικά αδικήματα και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται μέλη και ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Στην εξέλιξη των ερευνών, μεταξύ των προφυλακισμένων συμπεριλήφθηκαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Φύσσα συνεκδικάστηκε μαζί με άλλες υποθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σ

τις 7 Οκτωβρίου 2020 ο Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος, μαζί με άλλα 15 ηγετικά και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, η οποία χαρακτηρίστηκε ομόφωνα από το δικαστήριο εγκληματική οργάνωση.

Ο Παύλος Φύσσας

Ο πατέρας του δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ο Φύσσας μετά το σχολείο είχε δουλέψει και αυτός σε παρόμοιες εργασίες από το 1998 μέχρι το 2003 και ανήκε στο Συνδικάτο του Μετάλλου, ενώ στη συνέχεια είχε ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική.

Από την ηλικία των 18 ετών είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap μουσικής με έδρα το Πέραμα. Το καλλιτεχνικό του όνομα Killah P σήμαινε, σύμφωνα με τον ίδιο, «Killah Past – Δολοφόνος του παρελθόντος» και το πήρε όταν αποχώρησε από την Freestyle Productions, χωρίς να χάσει ποτέ επαφή με τους κύκλους του low bap μέχρι και την δολοφονία του.

Είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. Συνεργάστηκε με γνωστούς χιπ χοπ καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια, μαζί με τον οποίο δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Κρίση», και τον Λόγο Απειλή.

Δεν ενδιαφερόταν για την εμπορική διάθεση της μουσικής παραγωγής του, η οποία διανεμόταν ελεύθερα στο ίντερνετ. Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με παρουσίαση μουσικής εκδήλωσης.

Μέσω της μουσικής του μιλούσε για την στάση που ακολουθούσε στην ζωή του, για πρόσφυγες, μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Κάρλο Τζουλιάνι, διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Δεν ανήκε σε καμία παράταξη, αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα δήλωσε ότι ο γιος του δεν ανήκε ποτέ πουθενά πολιτικά, καταγγέλλοντας την πολιτική του εκμετάλλευση.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ – ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
7'
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
7'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;