Λιβύη: Σε στρατιωτικά νοσοκομεία οι τραυματίες από το τροχαίο - Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας
Θα υποβληθούν σε εξετάσεις

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη. Ο ένας εξ αυτών είναι σοβαρά.

Οι υπόλοιποι τρεις που τραυματίστηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση.

Όλοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί και να αποτυπωθεί πλήρως η κατάσταση της υγείας τους. Θα διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία και ποιοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών προκειμένου να επισκεφθεί από κοντά τους τραυματίες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη θρηνούμε δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» σχολίασε ο Νίκος Δένδιας.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;