American Fiction: Κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο
Το «American Fiction» αναμένεται στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου.

Η ταινία «American Fiction» του Κορντ Τζέφερσον (Cord Jefferson), μια καυστική σάτιρα με τον Τζέφρι Ράιτ (Jeffrey Wright) στον ρόλο ενός απογοητευμένου ακαδημαϊκού, κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, μία σημαντική διάκριση για την φετινή κούρσα των Όσκαρ.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζέφερσον, ο οποίος είναι γνωστός και με την ιδιότητα του σεναριογράφου των σειρών «Watchmen» και «Succession» είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα «Erasure» του Πέρσιβαλ Έβερετ (Percival Everett) που κυκλοφόρησε το 2001.

Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Τρέισι Έλις Ρος (Tracee Ellis Ross), Έρικα Αλεξάντερ (Erika Alexander), Τζον Ορτίζ (John Ortiz), Ισα Ρέι (Issa Rae) και ‘Ανταμ Μπρόντι (Adam Brody).

«Η ευγνωμοσύνη μου προς όλους όσoi παρακολούθησαν το “American Fiction” και στη συνέχεια το συζήτησαν με φίλους και συναδέλφους είναι απέραντη. Η ταινία βρίσκεται τώρα στα χέρια σας και είμαι τόσο ευγνώμων που αγκαλιάστηκε με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε σε δήλωσή του ο Τζέφερσον.

Η όγδοη ταινία του Αλεξάντερ Πέιν (Alexander Payne) «The Holdovers» η οποία ακολουθεί έναν γκρινιάρη καθηγητή, που τον υποδύεται ο Πολ Τζιαμάτι (Paul Giamatti) όταν κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών αναγκάζεται να παραμείνει στο πανεπιστήμιο για να προσέχει μια μικρή ομάδα μαθητών τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο ενώ το «The Boy and the Heron» του αριστοτέχνη δημιουργού animation, Χαγιάο Μιγιαζάκι (Hayao Miyazaki) με το τρίτο.

Σύμφωνα με το AP, το «American Fiction» αναμένεται στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;