Επίδομα θέρμανσης: Τι θα γίνει με την επιδότηση στην αντλία - Όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης
Επίδομα θέρμανσης: Στον «αέρα» η επιδότηση στην αντλία

Σύμφωνα με το επίδομα θέρμανσης δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Έτσι, ανατρέπονται όλα για το επίδομα θέρμανσης, καθώς θα κάνει πρεμιέρα το πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία στις 15 Οκτωβρίου χωρίς κρατική επιδότηση.

Το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει σε τιμές στην περιοχή του 1,5 ευρώ το λίτρο. Σε αντίθεση με πέρσι όπου η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε τριπλή παρέμβαση για να ενισχύσει τα νοικοκυριά:

  • επιδότηση στα διυλιστήρια,
  • αυξημένο επίδομα θέρμανσης,
  • με διευρυμένα μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και
  • διπλασιασμός της ενίσχυσης σε περίπτωση εγκατάλειψης του φυσικού αερίου.

Επίδομα θέρμανσης: Τι συμβαίνει με την επιδότηση στην αντλία

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση στην αντλία, ο Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Όπως είπε:

«Η αντλία είναι κάτι διαφορετικό. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κατεύθυνση από τις Βρυξέλλες για έναν σταδιακό περιορισμό επιδομάτων. Το αν οι εταιρείες θα δώσουν βοήθεια προς τον πολίτη, είναι δική τους δουλειά και όχι του υπουργείου. Οι τράπεζες έδωσαν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς, το ίδιο θα κάνουν και οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι»

Για το σχετικό ζήτημα κατέληξε:

«Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για την εταιρική κοινωνική ευθύνη των εταιριών, εγώ είμαι υπεύθυνος για την τήρηση του προϋπολογισμού για να μην ζήσουμε εκ νέου μία κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε και πληρώσαμε ακριβά»

Να σημειωθεί πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται για τη χρονική περίοδο από τη 15η Οκτωβρίου μέχρι και την 30ή Απριλίου κάθε έτους. Με τα σημερινά δεδομένα στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, δεν αποκλείεται να δούμε τιμές γύρω στο 1,5 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;