Ιταλία: Ανετράπη λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες από τη Λαμπεντούζα – Νεκροί και τραυματίες
Συνολικά, στο λεωφορείο, το οποίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τον Ακράγαντα της Σικελίας, μετέβαιναν περίπου 50 μετανάστες

Δύο οδηγοί λεωφορείου έχασαν την ζωή τους και 25 επιβάτες τραυματίσθηκαν την περασμένη νύχτα σε τροχαίο που σημειώθηκε σε απόσταση 30 χιλιομέτρων έξω από την Ρώμη, στην Ιταλία.

Το λεωφορείο μετέφερε μετανάστες, που τις περασμένες ημέρες είχαν αποβιβαστεί στην Λαμπεντούζα, σε κέντρο παραμονής της βόρειας περιφέρειας Πεδεμόντιο.

Συνολικά, στο λεωφορείο, το οποίο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τον Ακράγαντα της Σικελίας και ανετράπη, επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες. Δύο τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκαν στην πανεπιστημιακή πολυκλινική της Ρώμης Αγκοστίνο Τζεμέλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το όχημα συγκρούσθηκε μετωπικά με φορτηγό.

Ιταλία: Απόλυτο ρεκόρ αφίξεων προσφύγων και μεταναστών

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο νησί έφτασαν συνολικά τους 6.800.

Πρόκειται για απόλυτο ρεκόρ, που οφείλεται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, αλλά και στο ότι η ακτοφυλακή της Τυνησίας δεν ασκεί ουσιαστικά κανενός είδους έλεγχο.

Μέχρι τώρα, πάντως, όλα δείχνουν ότι το νέο αυτό κύμα αφίξεων δεν συνδέεται με τις δραματικές πλημμύρες που έπληξαν τη Λιβύη.

«Δείξαμε πάντα μεγάλη αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά είμαστε μια μικρή περιοχή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το βάρος μιας τέτοιας κατάστασης», τόνισε ο δήμαρχος Φιλίπο Μανίνο, ο οποίος κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;