NBA: Oι νέοι αυστηροί κανονισμοί για την «ξεκούραση» των παικτών
Το μέτρο, που ονομάζεται Πολιτική Συμμετοχής Παικτών (PPP), αφορά κυρίως μπασκετμπολίστες που έχουν πάρει μέρος σε All-Star Game ή έχουν αποτελέσει μέρος της κορυφαίας πεντάδας του ΝΒΑ τις τελευταίες σεζόν.

Εγκρίθηκε ομόφωνα, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ, νέο μέτρο το οποίο απαγορεύει στις ομάδες του πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ να ξεκουράζουν περισσότερα από ένα από τα αστέρια τους σε αγώνες.

Το μέτρο, που ονομάζεται Πολιτική Συμμετοχής Παικτών (PPP), αφορά κυρίως μπασκετμπολίστες που έχουν πάρει μέρος σε All-Star Game ή έχουν αποτελέσει μέρος της κορυφαίας πεντάδας του ΝΒΑ τις τελευταίες σεζόν. Θα εφαρμόζεται από τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, για παράδειγμα, οι Λος Άντζελες Κλίπερς δεν θα μπορούν να ξεκουράζουν τους αστέρες Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ στον ίδιο αγώνα.

Τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι της τάξης των 100.000 δολαρίων για το πρώτο παράπτωμα, τη δεύτερη φορά ανεβαίνει στις 250.000 δολάρια και έπειτα φτάνει στο ένα εκατομμύριο.

Ομάδα γιατρών και επιστημόνων, που συνεργάζεται με το NBA, θα καλείται να εξετάσει πότε η ανάπαυση μπορεί είναι απαραίτητη.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις που αφορούν σε τραυματισμούς, προσωπικούς λόγους και προεγκεκριμένους διαδοχικούς περιορισμούς με βάση την ηλικία του παίκτη, την κούραση που έχει επέλθει από μία μακρά καριέρα ή το ιστορικό σοβαρών τραυματισμών.

Το νέο μέτρο υπαγορεύει επίσης ότι οι ομάδες θα διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα των αστέρων για τους τηλεοπτικούς αγώνες και για το τουρνουά μεσούσης της σεζόν (In-Season Tournament), το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του εφέτος (2023-24).

«Είναι μια κοινή άποψη από όλους στο πρωτάθλημα – δεν προέρχεται μόνο από το γραφείο του πρωταθλήματος» είπε ο επίτροπος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ.

«Υπάρχει μια αναγνώριση σε όλο το πρωτάθλημα ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτή την αρχή. Είναι ένα πρωτάθλημα 82 αγώνων (…) Αν είσαι υγιής παίκτης σε αυτό το πρωτάθλημα, αναμένεται να παίξεις», τόνισε.

Σκοπός, αρχικά, είναι να μειωθούν τα  κραυγαλέα παραδείγματα ανάπαυσης στο όνομα της «διαχείρισης», είπε ο ίδιος.

Ακόμα και όταν ένας παίκτης «ξεκουράζεται», θα πρέπει να είναι παρών στους αγώνες και ορατός στους οπαδούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;