Κάνιε Γουέστ: Πρώην υπάλληλός του του έκανε μήνυση - Ζητά 1 εκατ. δολάρια
«Κοιμόμουν στο παλτό μου»

Μήνυση στον Κάνιε Γουέστ έκανε πρώην υπάλληλός του, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να εργάζεται σε επικίνδυνες συνθήκες και να κοιμάται στο πάτωμα για μήνες.

Ο λόγος για τον Τόνι Σάξον, ο οποίος εργαζόταν ως επιστάτης σε ένα ακίνητο του ράπερ στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια. Στη μήνυση ισχυρίζεται ότι έπρεπε να χρησιμοποιεί το παλτό του ως κρεβάτι και να κοιμάται στο πάτωμα σε ένα ακίνητο που ανακαίνιζε ο ράπερ.

Ο Τόνι Σάξον ισχυρίζεται ότι του οφείλονται 1 εκατομμύριο δολάρια σε απλήρωτους μισθούς και απώλεια εισοδήματος αφού εργάστηκε ως διαχειριστής έργου, φύλακας πλήρους απασχόλησης και επιστάτης που ζούσε στο σπίτι στο Μαλιμπού. Σε δήλωσή του στο Sky News ανέφερε ότι έλαβε εντολή από τον Κάνιε Γουέστ να αφαιρέσει τον ηλεκτρισμό και τα παράθυρα από το σπίτι.

«Έφτιαχνε σπίτι – καταφύγιο»

«Ήθελε να είναι σαν καταφύγιο», είπε. «Ο Ye μου είπε: “Αυτό θα είναι το καταφύγιό μου, το μέρος που θα βγω από το δίκτυο και θα κρυφτώ”». Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, ο ράπερ, ο οποίος έχει αλλάξει νόμιμα το όνομά του σε «Ye», απέλυσε παράνομα τον Σάξον, αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις «επικίνδυνες» απαιτήσεις του ράπερ.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Σάξον προσλήφθηκε από τον Ye τον Σεπτέμβριο του 2021 ως διαχειριστής έργου, ο οποίος θα εκτελούσε επίσης χρέη πλήρους απασχόλησης για την ασφάλεια του παραθαλάσσιου ακινήτου αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα με αυτούς τους ρόλους, τα καθήκοντά του θα περιλάμβαναν την επίβλεψη εργασιών που σχετίζονται με την κατασκευή, όπως ο καθαρισμός, η κατεδάφιση, η πρόσληψη εργολάβων και ο συντονισμός των εργαζομένων.

Ο Ye φέρεται να είχε αγοράσει το σπίτι για περισσότερα από 55 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια προχώρησε στην απογύμνωσή του για να ξεκινήσει μια εκτεταμένη ανακαίνιση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ανακαίνισης, σύμφωνα με τη μήνυση, ο Σάξον πέρασε το σύνολο της απασχόλησής του «κοιμώμενος σε πρόχειρες συνθήκες, βρίσκοντας άδειους χώρους στο έδαφος και χρησιμοποιώντας το παλτό του ως πρόχειρο κρεβάτι».

Κάνιε Γουέστ: «Αν δεν με ακούσεις, τότε είσαι εχθρός»

Οι συνθήκες αυτές φέρεται να διατηρήθηκαν παρά τα συνεχή παράπονα του Σάξον για τις συνθήκες ύπνου του και άλλους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων που «κατεδάφιζαν με επικίνδυνο τρόπο διάφορα μέρη του σπιτιού χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας».

Κάποια στιγμή, ο Τόνι Σάξον ανέφερε ότι του ζήτησαν να φέρει γεννήτριες ρεύματος στο εσωτερικό, κάτι που αρνήθηκε να κάνει για λόγους ασφαλείας. «Είπε βάλτε τις μέσα», είπε ο Saxon, «του είπα “Προσπαθείτε να με σκοτώσετε; Προσπαθείτε να σκοτώσετε όλους όσους εργάζονται εδώ;” Έπρεπε να το πω ότι αυτό είναι εξαιρετικά ανεύθυνο και εξαιρετικά επικίνδυνο».

«Μου είπε: “Αν δεν με ακούσεις, τότε είσαι εχθρός, είσαι Κλίντον, είσαι Καρντάσιαν και δεν θα είμαι πια φίλος σου. Δεν πρόκειται να σου δώσω πια μια ευκαιρία”», δήλωσε ο Σάξον στο Sky News.

Ο Τόνι Σάξον ισχυρίζεται ότι του υποσχέθηκαν πληρωμή 20.000 δολαρίων την εβδομάδα, αλλά μετά από περίπου ένα μήνα αργότερα είχε λάβει μόνο μία πληρωμή 20.000 δολαρίων για τις υπηρεσίες του μαζί με 100.000 δολάρια για τα έξοδα κατασκευής, σύμφωνα με την καταγγελία.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;