Ιταλία: Ανησυχία για επιδείνωση της μεταναστευτικής κρίσης
«Να μην μας αφήσουν μόνους»

Ο υπουργός Εξωτερικών στην Ιταλία Αντόνιο Ταγιάνι, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρθηκε στις συνεχείς αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Λαμπεντούζα.

«Η μεταναστευτική κρίση μπορεί να επιδεινωθεί και, όπως ορθώς δήλωσαν η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, αλλά και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ιταλία πρέπει να στηριχθεί από την Ευρώπη. Δεν πρέπει να μας αφήσουν μόνους», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.

«Ούτε η Ευρώπη, από μόνη της, αρκεί για να αντιμετωπιστεί ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν αφορά μόνον την Αφρική, αλλά και την πίεση της βαλκανικής διαδρομής. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε την δραστηριοποίηση του ΟΗΕ, των G20, όπως και μια μεγάλη διεθνή διάσκεψη, ως αφετηρία για την σταθεροποίηση του Σαχέλ», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Τα ιταλικά υπουργεία Εσωτερικών, Aμυνας και Εξωτερικών εργάζονται διαρκώς για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Αλλά η αστάθεια της υποσαχάριας περιοχής, είναι δραματική. Σηκώνουμε το βάρος της υποδοχής των παράτυπων μεταναστών και το κόστος είναι τεράστιο», υπογράμμισε ο Αντόνιο Ταγιάνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;