Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος»
«Αυτό που έγινε με τον κ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο δείχνει «μια έλλειψη γνώσης της ελληνικής ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος και ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χθεσινές του δηλώσεις.

«Αν δεν ήμουν πολιτικός και καθηγητής των οικονομικών και ήμουν καθηγητής στα ΜΜΕ θα έλεγα σε φοιτητές να κάνουν ένα διδακτορικό για  την καμπάνια. Και θα ρωτούσα πόσο ποσοστό της καμπάνιας των 5 υποψηφίων είχε προγραμματική χροιά, είχε κρητική για τους άλλους, άμεση ή έμμεση κριτική για τους άλλους, πόσο ιδεολογικό στίγμα; Και νομίζω ότι όταν διαβάζω στις εφημερίδες σήμερα εμφύλιο, νευρική κρίση, τα μαχαίρια βγήκαν. Τα στοιχεία των διδακτορικών δεν θα επιβεβαίωναν τις επικεφαλίδες των εφημερίδων» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Open.

«Η άμεση κριτική μπορεί να ήταν στο 1- 1,5%. Άρα τα μαχαίρια, νευρική κρίση δεν ισχύουν» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του. «Προφανώς και μπορούμε να κάνουμε κριτική» πρόσθεσε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην ευθύνη των ΜΜΕ για το πώς μεταφέρουν τα λεγόμενα των υποψηφίων.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η δημοσιογραφία που βάζει στην μπάντα τον προγραμματικό λόγο και μετά να μας κατηγορείτε ότι τσακωνόμαστε κιόλας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αυτό που έγινε με τον κ. Κασσελάκη στη Μακρόνησο δείχνει «μια έλλειψη γνώσης της ελληνικής ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δείχνει μια έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», συνέχισε και σημείωσε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση και «περάσαμε αυτό που περάσαμε με τον Σόιμπλε, δεν το βάζουμε καν στην ίδια μοίρα με τους ανθρώπους της Αριστεράς που ήταν στα ξερονήσια».

Αυτό, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη «ήταν ένα μεγάλο λάθος και ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

Άμεση ήταν η αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να σπευδει να κάνει σχετική ανάρτηση. «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω Θεού δικαίωμα! Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε».

«Από μένα είναι όχι», έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του για το θέμα ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Πέτρος Κόκκαλης ενώ ο Νίκος Μπίστης έγραψε πως «Σε όλα υπάρχει ένα όριο».

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;