Αλεξάντρ Καντορό: Βραβείο 300.000 δολαρίων στον διεθνούς φήμης σολίστ
Ο Γάλλος πιανίστας Αλεξάντρ Καντορό είναι από χθες ο μεγάλος νικητής του βραβείου Gilmore Artist Award.

Ο Γάλλος πιανίστας Αλεξάντρ Καντορό είναι από χθες ο μεγάλος νικητής του βραβείου Gilmore Artist Award που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια και συνοδεύεται από το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό έπαθλο των 300.000 δολαρίων.

Ο 26χρονος βιρτουόζος πιανίστας έγινε μέλος σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ σολίστ του πιάνου στους οποίους έχει απονεμηθεί το θρυλικό βραβείο για τον χώρο της κλασικής μουσικής.

«Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου», δήλωσε ο Καντορό στους New York Times, «ήταν σαν τη στιγμή που ο Χάρι Πότερ μαθαίνει ότι είναι μάγος». Το παράδοξο και γοητευτικό με το βραβείο Gilmore είναι ότι δεν υπάρχει ακριβώς ένας διαγωνισμός.

Οι πιανίστες δεν δίνουν εξετάσεις ούτε παίζουν μια σύνθεση μπροστά σε ειδικούς. Επιτροπή ειδικών υπάρχει, η οποία όμως αθόρυβα, μεθοδικά και ανώνυμα, ταξιδεύει ανά τον κόσμο και πηγαίνει σε συναυλίες προσπαθώντας να ακούσει και να βρει τον πιανίστα που θα ξεχωρίσει ανάμεσα σε χιλιάδες.

Δεν είναι το πρώτο βραβείο που κερδίζει ο Καντορό. Το 2019 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον περίφημο Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;