Market Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις - Δεύτερες σκέψεις για επέκταση της επιχορήγησης
Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις για το Market Pass - Τι θα ισχύσει για την παράτασή του μέχρι τέλος του χρόνου;

Πλησιάζει η ημερομηνία που περιμένουν εκατομμύρια δικαιούχοι για την πληρωμή του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβρη. Ωστόσο, και με βάση τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, η παράταση που έμοιαζε δεδομένη, φαίνεται πως «παγώνει».

Η κακοκαιρία Daniel και οι καταστροφές από το πέρασμά της έφεραν έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο οποίος δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για τα μέτρα που επρόκειτο να ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάμεσα σε αυτά αναμενόταν να ήταν και η παράταση του Market Pass μέχρι το τέλος του έτους.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε την κεντρική Ελλάδα θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ενώ στην ερώτηση αν ισχύει ότι δε θα παραταθεί το επίδομα για τα σούπερ μάρκετ, ο ίδιος το άφησε ορθάνοιχτο λέγοντας πως:

«Θα πρέπει να βρεθούν κονδύλια και μείγμα πολιτικής ώστε να υποστηριχθούν οι πληγέντες και να μην κινδυνεύσουν τα δημοσιονομικά μεγέθη»

Market Pass: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις

Την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει ο νέος κύκλος για τις αιτήσεις του Market Pass με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το αυξημένο κόστος αγορών, ιδίως ειδών διατροφής. Το κόστος αυτό αναμένεται να είναι αυξημένο κατά 20% για τους χιλιάδες δικαιούχους.

Οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ, με τη διαδικασία να ξεκινάει από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και θα αφορά τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Να σημειωθεί πως για τους δικαιούχους που είχαν ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση τους προηγούμενους μήνες δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή της αίτησης, όμως μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση, μέχρι τις 25/9, εάν επιθυμούν να τροποποιήσουν τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης ή εάν έχει μεταβληθεί ο αριθμός IBAN του τραπεζικού λογαριασμού της επιλογής τους, σε σχέση με την πρώτη καταβολή.

Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;