JA Greece: Η μαθητική «start up» Ιsometricks που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης εντυπωσιάζει στην ΔΕΘ 2023
Η Isometricks φιλοξενείται στο Περίπτερο 12 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η μαθητική «start up» Isometricks από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνεχίζει δυναμικά την πορεία της μετά την κατάκτηση του πρώτου Πανευρωπαϊκού Βραβείου του Junior Achievement τον περασμένο Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα που κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρώτο βραβείο του JA Europe/GEN-E είναι και η πρώτη στην ιστορία του JA Greece που εκθέτει τα προϊόντα της στην περίφημη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από την καταπληκτική δουλειά των παιδιών και στέκονται για πολλή ώρα στο περίπτερο της Ιsometricks που φιλοξενείται στο Περίπτερο 12 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. To Ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο έχει φέρει καταιγιστικές θετικές εξελίξεις για την Isometricks και το εκπληκτικό προϊόν τους το Wizzle, το συναρπαστικό παιχνίδι συμμετριών με κρυμμένα μαθηματικά που έχει ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο.

Στην επίσημη έναρξη της ΔΕΘ, τα στελέχη της Isometricks, η Κορίνα Μαλασίδη, ο Γιάννης Τερψιάδης, η Μαρίνα Γιακουμόγλου, ο Νίκος Σίββας, η Φαίη Κατσάνου και ο Απόστολος Κουλτούκης έδωσαν συνέντευξη στην Δημοσιογράφο, Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece Μαρία Γιαννέτου, στην εφημερίδα «Μακεδονία» και στο webtv της ΔΕΘ αναφέροντας τις πολύ σημαντικές συναντήσεις που έχουν γίνει με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ελληνική Εταιρεία Αλτζχάϊμερ καθώς και για τις μεγάλες παραγγελίες από τον Δήμο Νεάπολης Συκεών και άλλους φορείς.

Το περίπτερο της Isometricks επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, o οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να αποκτήσει και ο Δήμος Wizzle με το Βυζαντινό σύμβολο της Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά, που ξεκίνησαν φέτος την Β’ Λυκείου, έχουν δημιουργήσει καταπληκτικά σχέδια, πολλά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από έργα διάσημων ζωγράφων. Οι ψηφίδες σχεδιάζονται με μαθηματικούς υπολογισμούς και εκτυπώνονται από τα παιδιά σε 3D εκτυπωτή. Το Wizzle λογότυπο του Junior Achievement εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους κριτές του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού. H ομάδα ετοιμάζεται τώρα να εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Junior Achievement Worldwide τον Φεβρουάριο του 2024.

Τα παιδιά και οι καθηγητές τους Νίκος Τερψιάδης και Άννα Ματσιώρη θα βρίσκονται στο Περίπτερο 12 τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 22:00. Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Ιsometricks και του Junior Achievement Greece: https://sites.google.com/view/wizzle https://www.jagreece.org

H συνέντευξη των παιδιών στην Μαρία Γιαννέτου:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του JA Greece www.jagreece.org.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;