Πιερρακακής - Σχολεία: «Κάποια μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες»
Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία της Θεσσαλίας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel - Τι αναμένεται να γίνει με αυτά

Η κακοκαιρία Daniel και τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν φέρει αρκετά προβλήματα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Θεσσαλία με τα σχολεία να έχουν παραμείνει κλειστά. Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για να αποφασιστεί ποια από αυτά θα παραμείνουν κλειστά και ποια θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις καταστροφές που έχουν γίνει στα σχολεία της Θεσσαλίας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και ανέφερε ότι είναι πιθανό να μην μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σχολεία. Όπως δήλωσε:

«Ο σχολικός πληθυσμός στη Θεσσαλία ανέρχεται σε 88.000 μαθητές, για 1.036 παιδιά και για περισσότερους από 10.000 εκπαιδευτικούς»

Πότε θα γίνει η σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας;

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στο υπουργείο για να αποφασιστεί ποια σχολεία πρόκειται να ανοίξουν στην περιοχή, καθώς συνεχίζουν να εντοπίζονται προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως για παράδειγμα στα Δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στον Παλαμά Καρδίτσας.

Θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι:

«Κάποια σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν για μήνες»

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξει παρέμβαση μήπως χτιστούν οικίσκοι.

Υπό μελέτη βρίσκεται και το ενδεχόμενο κάποιες σχολικές μονάδες να συστεγαστούν. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι:

«Οι μαθητές των σχολείων που τελικά δεν θα ανοίξουν θα πάνε σε όμορρα σχολεία, προκειμένου να συνεχίσουν τα μαθήματα»

 

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
45'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
45'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
4'
24 - 41
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
4'
33 - 24
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;