Αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» - Θα ακολουθήσει το «μοντέλο» του επιδόματος θέρμανσης
Ριζικές αλλαγές στους επόμενους κύκλους του προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» - Πώς θα δίνεται;

Ριζικές αλλαγές έρχονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» με τους επόμενους κύκλους τους. Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει διαφορετικά επίπεδα επιδοτήσεων ανάλογα με την περιοχή και το ΤΚ, δηλαδή όπως λειτουργεί το επίδομα θέρμανσης.

Οι αλλαγές που έρχονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση ενός μοντέλου επιδότησης θέρμανσης το οποίο θα προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η χρηματοδότηση για τους επόμενους κύκλους του προγράμματος, δε θα εξαρτάται από εκτεταμένες γεωγραφικές ζώνες -όπως στους προηγούμενους κύκλους- αλλά θα βασίζεται σε παρόμοια πρότυπα με το επίδομα θέρμανσης. Επομένως, κάθε περιοχή θα έχει τους δικούς της προσαρμοσμένους συντελεστές.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν σταδιακές αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προγράμματος «Εξοικονομώ». Στόχος των αλλαγών αυτών είναι το πρόγραμμα να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών.

Ο κ. Σκυλακάκης, μάλιστα, επισήμανε ότι η οικονομική απόδοση των μέτρων εξοικονόμησης διαφέρει σημαντικά ανάμεσα στον βορρά και τον νότο της χώρας. Επομένως, η αλλαγή του προγράμματος θα λαμβάνει υπόψη αυτές τις διαφορές και θα προσαρμόζει τα μέτρα ανάλογα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Σταδιακά θα αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του Εξοικονομώ έτσι ώστε να αποκομίζουμε- από την εμπειρία που έχουμε και από τις ανάγκες που έχουμε- πληροφόρηση.

Διότι έχουμε διάφορα πράγματα στο σύστημα της εξοικονόμησης. Το βασικό είναι ότι η εξοικονόμηση έχει τελείως διαφορετική οικονομική απόδοση στον βορρά σε σχέση με τον νότο. Και θα πρέπει τα εξοικονομώ να προσαρμόζονται αναλόγως»

Πηγή cover photo: Intime

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;