Το προξενιό της Ιουλίας: Η υπόθεση, οι ηθοποιοί και το trailer της νέας σειράς εποχής του Alpha
Η νέα δραματική σειρά εποχής, έρχεται τη νέα σεζόν στον Alpha

Ελληνική επαρχία, τέλη του ’50. Καμπάνες, ετοιμασίες, προικιά, λουλούδια, στολισμοί, παραδοσιακή κουλούρα, ντύσιμο νύφης. Γάμος. Αντί για γέλια, δάκρυα. Αντί για χαρές, πρόσωπα παγωμένα, βλέμματα καθηλωτικά. Αντί για τραγούδια, κραυγή. Ένα προξενιό είναι η αφορμή της δυνατής ιστορίας της νέας δραματικής σειράς του Alpha: «Το προξενιό της Ιουλίας».

Το trailer κινείται στον χώρο και στον χρόνο που συνέβησαν όλα, αποπνέοντας έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Η πρώτη αγάπη, το πέρασμα από την παιδικότητα στην ενηλικίωση μιας γυναίκας. Μια λιτανεία ζωής που ακροβατεί ανάμεσα σε παιδικές μνήμες και στην πραγματικότητα της «φυλακής» ενός γάμου επιβεβλημένου. Ένα πουλί ακίνητο, σύμβολο της ψυχής που δένεται υποχρεωτικά, ενώ θέλει να πετάξει.

Τοπίο αφαιρετικό, ήχος υποβλητικός. Το παραδοσιακό γαμήλιο τραγούδι υπογραμμίζει την ιστορία και την εξιστορεί με σπαραγμό, με θρήνο. Σαν γαμήλιο μοιρολόι.

Το trailer έγραψε, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Έφη Γούση που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η νέα δραματική σειρά εποχής, έρχεται τη νέα σεζόν στον Alpha, είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έρωτας πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι ηθικοί νόμοι έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Μια ιστορία βγαλμένη από τα τέλη του ’50 που διατηρεί στοιχεία κοινωνικής επικαιρότητας.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», εκδόσεις Ψυχογιός.

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Το προξενιό της Ιουλίας: Οι συντελεστές και οι ηθοποιοί της σειράς

Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ πρωταγωνιστών: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Ηλίας Βαλάσης.

Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

  • Σενάριο – Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Έφη Γούση
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη
  • Παραγωγή: Μίνα Ντρέκη, Marni Films
  • Ακούγεται το παραδοσιακό τραγούδι: «Μαν’ αργυρό κλωντήρι» σε διασκευή και ερμηνεία των: Λιάκου Ευγενία, Ποζατζίδου Ελένη & Τσέρνου Ρούλα

Το προξενιό της Ιουλίας: Ευγενία Ξυγκόρου – «Με τιμά ο ρόλος της Ιουλίας»

Η Ευγενία Ξυγκόρου, η νεαρή, ταλαντούχα ηθοποιός, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της στην «Αγάπη παράνομη» της ΕΡΤ1, είναι η Ιουλία Σκούταρη.

Κόρη της Στάσας και του Νικόλα, η Ιουλία είναι μια νέα κοπέλα ερωτευμένη με τον Γρηγόρη που δεν της επιτρέπεται να ακολουθήσει την καρδιά της. Αναγκάζεται να παντρευτεί τον γαιοκτήμονα Γιωργίκη Προβιό που μαγεύεται από την ομορφιά της όταν τη βλέπει και θέλει να την κάνει γυναίκα του.

Ο έρωτας αντιμέτωπος με τα “πρέπει” της κοινωνίας. Το προξενιό ως κεντρικό στοιχείο της ιστορίας, αναδεικνύει τις συνθήκες που επικρατούσαν στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας στα τέλη του ’50, όταν τα ένοχα μυστικά κρύβονταν στη σιωπή. Τότε που οι γυναίκες δεν ορίζαν τις ζωές τους, καταδικασμένες στη μοίρα τους.

«Η Ιουλία είναι άνθρωπος και όχι αντικείμενο. Έχει τη δική της προσωπικότητα, τα δικά της “θέλω” και καταπιέζεται από την κοινωνική συνθήκη του προξενιού. Το ότι θα γίνω ένα μέσο για να ειπωθεί αυτή η ιστορία είναι κάτι που με τιμά πολύ», λέει χαρακτηριστικά η Ευγενία Ξυγκόρου.

Ο ρόλος είναι πολύ απαιτητικός, όπως λέει, και αυτό την ιντριγκάρει. «Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι είμαι κομμάτι αυτής της δουλειάς, με αυτούς τους συνεργάτες και νιώθω ότι θα οδηγήσει κάπου πολύ όμορφα όλο αυτό», συμπληρώνει.

Άννα Μάσχα και Γιάννος Περλέγκας αποκαλύπτουν τους ρόλους τους

Η Άννα Μάσχα και ο Γιάννος Περλέγκας, οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί που λατρέψαμε ως Διαμάντω και Στέλιο στη «Νύχτα» φέτος, πρωταγωνιστούν στη νέα δραματική σειρά εποχής «Το προξενιό της Ιουλίας» που έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Alpha.

Οι αγαπημένοι ηθοποιοί βρέθηκαν στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!» και μας έδωσαν μια πρώτη γεύση για τους ρόλους τους.

«Εκείνο που μ’ αρέσει στο ρόλο της Χάδως είναι ότι ενώ είναι ένας πολύ σκληρός, μισητός χαρακτήρας- όπως φαίνεται τουλάχιστον αρχικά- κοίταξα την ετυμολογία του ονόματος και είναι μεσαιωνικό, που σημαίνει κανάκεμα. Ότι τα παιδιά που έχουν αυτό το όνομα είναι τα κανακεμένα της οικογένειας, τα προνομιούχα που έχουν μεγαλώσει με αγκαλιές και χάδια».

«Εγώ θα αρχίσω γυρίσματα αρκετά αργά, θα εμφανιστώ μετά το 30ο επεισόδιο γιατί μέχρι τότε πρέπει να μεγαλώσω τα γένια μου, γιατί θα κάνω έναν μοναχό. Δεν μπορώ να πω αν είναι καλόκαρδος αλλά έχει πολύ κοντινή σχέση με τη Χάδω, θα υπάρξουμε με ένα τρόπο ως ντουέτο με την Άννα» είπε ο Γιάννος Περλέγκας για το ρόλο του, με την Άννα Μάσχα να συμπληρώνει «οι αφηγηματικές μας γραμμές θα διασταυρωθούν».

Και όπως χαρακτηριστικά είπε η Ναταλία Γερμανού πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικούς, κόντρα ρόλους από αυτούς που είχαν στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» και αγαπήθηκαν πολύ και αυτό είναι πολύ ωραίο.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
45'
1 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
45'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
6'
55 - 59
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;