Meteo: Η κακοκαιρία Daniel ξεπέρασε κατά πολύ τον Ιανό σε ύψη βροχής
Η κακοκαιρία Daniel ξεπέρασε κατά πολύ τα ύψη βροχόπτωσης του κυκλώνα Iανού του 2020.

Πολύ μεγαλύτερα είναι τα ύψη βροχής που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, συγκριτικά με τα αντίστοιχα μεγέθη κατά την κακοκαιρία Ιανός το Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με το meteo.gr.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση του αθροιστικού ύψους βροχόπτωσης, τα στοιχεία ανάμεσα στις δύο κακοκαιρίες οδηγούν συντριπτικά στο συμπέρασμα ότι το πρόσφατο φαινόμενο ήταν πολλαπλώς ισχυρότερο.

Χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια του Ιανού είχαν καταγραφεί αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης 317 mm (Περτούλι), 274 mm (Μουζάκι) και 227 mm (Ιθάκη), όταν κατά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel καταγράφηκαν αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης αισθητά μεγαλύτερα.

Ενδεικτικά: Ζαγορά Πηλίου (910 mm), Πορταριά Πηλίου (885 mm), Ανήλιο Μετσόβου (695 mm), Πεζούλα Καρδίτσας (660 mm), Καρδίτσα (659 mm).

Διευκρινίζεται και πάλι ότι ορισμένοι από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, είτε σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος είτε έχασαν μέρος των δεδομένων τους λόγω της πολύ μεγάλης έντασης των φαινομένων.

Λαγούβαρδος: Εκτιμάται ότι πάνω από 700.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει

Σε 700.000 στρέμματα ανέρχονται οι πλημμυρισμένες εκτάσεις με βάση τα μέχρι στιγμής δορυφορικά δεδομένα, ανέφερε στην ΕΡΤ ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Οι συνέπειες είναι τραγικές και θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να αποκατασταθούν οι πληγές, υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρα ύψη βροχής.

Η συχνότητα των ακραίων φαινομένων πυκνώνει τα τελευταία χρόνια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ζούμε ανάλογες καταστάσεις κάθε χρόνο, είπε, επισημαίνοντας ότι εκτός από την ένταση, αυξάνεται και η διάρκεια της κακοκαιρίας.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;