Κακοκαιρία «Daniel»: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα & Τρίκαλα
Κακοκαιρία «Daniel»: Σε κατάσταση ανάγκης ανακηρύχθηκαν περιοχές που έχουν πληγεί - Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για την περιφέρεια Αττικής

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» από τη Θεσσαλία με τις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Σποράδων να κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν και οι δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων στη Λάρισα, περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία «Daniel».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός αιτήθηκε στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, την κήρυξη όλων των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων και δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας Daniel που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες.

Σε κατάσταση ετοιμότητας η περιφέρεια Αττικής

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας «Daniel».

Συγκεκριμένα, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, από την έναρξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα για σήμερα, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία και βρίσκονται σε ετοιμότητα: 14 αντλίες, 9 μηχανήματα έργου (5 JCB, 4 φορτηγά) καθώς και 4 αποφρακτικά μηχανήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες, μετά και από τη διευρυμένη σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των αρμόδιων τμημάτων, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης της Περιφέρειας (καθαρισμός φρεατίων, καθαρισμός ρεμάτων, κλπ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;